Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με «ανοσία της αγέλης» για το άνοιγμα του τουρισμού

Να αποσυνδέσει τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων από την ανάγκη του κεφαλαίου για άνοιγμα του τουρισμού και την εκτίναξη των κρουσμάτων πέρυσι από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έγιναν «λάστιχο» για τα συμφέροντα αυτά, επιχείρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χτες στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Την ίδια ώρα, παρουσίαζε ως νέο στόχο της κυβέρνησης την επίτευξη «ανοσίας της αγέλης», για την «απελευθέρωση» της αγοράς.

«Ο λόγος για τον οποίο μπορούμε πλέον να χαλαρώσουμε τα μέτρα δεν έχει να κάνει με την τουριστική σεζόν», ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος είναι η καλύτερη υγειονομική εικόνα, ενώ όταν του τέθηκε θέμα ότι πέρυσι αμέσως μετά την τουριστική σεζόν ξανάκλεισε τα πάντα και στην ΕΕ συζητιόταν το ενδεχόμενο να υπήρχαν ίσως ψευδή στατιστικά για τον κορονοϊό, το διέψευσε αποδίδοντας την αύξηση των κρουσμάτων στο ότι γίνονταν ...περισσότερα τεστ και επιμένοντας ότι δεν βλέπει «κάποιον συσχετισμό με τα ταξίδια».

Στην παρατήρηση ότι σε κάποια δημοφιλή νησιά, όπως η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερα σε σχέση με τους στόχους της κυβέρνησης, άρα προκύπτει θέμα πώς θα προστατευτούν ντόπιοι και τουρίστες, αναγνώρισε πως «κάποια νησιά δεν τα πάνε τόσο καλά όσο άλλα», αλλά δήλωσε σίγουρος πως ο ρυθμός εμβολιασμού θα επιταχυνθεί την επόμενη βδομάδα, χωρίς φυσικά ούτε λέξη για την ενίσχυση των σμπαραλιασμένων δομών Υγείας.

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωνε ότι αναμένει «ανοσία της αγέλης» έως την κορύφωση της τουριστικής κίνησης τον Αύγουστο - Σεπτέμβρη. Τις τραγικές συνέπειες σε αυτή την πορεία τις προσπέρασε σαν μια ...ανθυπολεπτομέρεια, ισχυριζόμενος ότι «οι νεότεροι είναι πιο ευάλωτοι στο να μολυνθούν με τον ιό, αλλά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά συμπτώματα». Και παρακάτω, εξάλλου, σημείωσε ότι «τα μέτρα θα χαλαρώσουν καθώς θα επιταχύνεται ο εμβολιασμός. Πλησιάζουμε στην ανοσία της αγέλης», είπε, την οποία προσδιόρισε ότι θα συμβεί «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι». Κι όλα αυτά με στόχο, όπως είπε, να έρθει στη χώρα το 50% των τουριστών που ήταν το 2019, από 25% πέρυσι.

Σε αυτό το φόντο, φιέστα με την παρουσίαση του λεγόμενου ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκη, στήνει σήμερα η κυβέρνηση παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινά.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έλεγε χτες πως «έχει συμμετάσχει και στα σχετικά τεστ προσομοίωσης, που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι ήδη έτοιμες». «Στην πορεία θα δούμε και σε ποιες άλλες διμερείς συμφωνίες και με ποιες χώρες μπορούμε να συμφωνήσουμε, πάντα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα με πρώτο γνώμονα την ασφάλεια», είπε, ενώ είναι γνωστό ότι οι τέτοιες διαδικασίες γίνονται «λάστιχο» για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο Σάββατο στα Χανιά, όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ