Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις, πικετοφορίες και πολύμορφες εκδηλώσεις, στις οποίες καλούν η ΕΕΔΥΕ, σωματεία και φορείς για να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του λαού.

Με τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν:

- Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και υποδομές και να μη δημιουργηθεί καμία νέα.

- Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

- Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

- Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.

- Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

- Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα ραντεβού έχουν ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή, η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης πραγματοποιεί ποδηλατοδρομία, που θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 6 μ.μ. με τερματισμό στην πλατεία Κύπρου, όπου θα ακολουθήσουν συγκέντρωση και ομιλία, περίπου στις 7 μ.μ.

Αύριο, Σάββατο 29 Μάη:

-- Στις 10.30 π.μ., η ΕΔΥΕΘ οργανώνει συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στη Θεσσαλονίκη (επί της λεωφόρου Στρατού) και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Στις 7 μ.μ., οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν συγκέντρωση στη βάση του Ακτίου και πορεία στην πόλη της Λευκάδας.

Την Κυριακή 30 Μάη:

-- Πανθεσσαλική μηχανοκίνητη πορεία στο Στεφανοβίκειο, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ.

-- Στην Πτολεμαΐδα στις 7 μ.μ. αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική πορεία - εκδήλωση, με σημείο εκκίνησης τον σιδηροδρομικό σταθμό και προορισμό την κεντρική πλατεία, όπου πριν από την ομιλία θα παρουσιαστεί από τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» η παράσταση «Να 'ταν ο πόλεμος χορός».

-- Στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί πορεία ειρήνης στις 7 μ.μ. από την περιοχή «Νταμάρια».

-- Στην Αλεξανδρούπολη, κινητοποίηση αντιιμπεριαλιστικής δράσης είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στο Πάρκο Ανεξαρτησίας.

Συγκεντρώσεις την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Καλαμάτα και Σάμο.

Διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση για την Παλαιστίνη

Διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση για την Παλαιστίνη και τις διεργασίες στη Μεσόγειο οργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) τη Δευτέρα 31 Μάη, στις 8.30 μ.μ., σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση: https://zoom.us/j/95984240863?pwd=czJtTWRzbUdDbGg0S1dRKzFMcDJSZz09

Meeting ID: 959 8424 0863

Passcode: W52vwY


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ