Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Οχι στους εργολάβους και τις απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από το Σωματείο στη διοίκηση

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ προχώρησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, απαιτώντας να μην ανατεθεί η φύλαξη σε εργολάβο και να μην απολυθούν οι 124 συμβασιούχοι που καλύπτουν την καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση. Η χτεσινή κινητοποίηση ήρθε ως συνέχεια της μαζικής σύσκεψης συμβασιούχων που είχε προηγηθεί, όπου και συγκροτήθηκε Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων.

«Ανοίγει, δηλαδή, ο δρόμος για την "επιστροφή" των εργολαβικών εταιρειών, αν και έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους», κατήγγειλε το Σωματείο, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου επέμεινε στην ανάθεση σε εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα συγκέντρωση την Τρίτη 1η Ιούνη, απαιτώντας μεταξύ άλλων να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

«Αγία Ολγα»: Στέρηση μισθού σε εργαζόμενο από τη διοίκηση

«Για άλλη μια φορά ο διοικητής του νοσοκομείου επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού σε υπάλληλο, που άργησε κατά τρεις μέρες (!) να παραδώσει το δικαιολογητικό για την αναρρωτική άδεια λόγω προβλήματος υγείας, που μάλιστα λόγω της φύσης του δεν του επέτρεπε τη μετακίνησή του στο νοσοκομείο»: Το νέο περιστατικό αυταρχισμού καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

Θυμίζει μάλιστα ότι πρόσφατα «απολύθηκαν εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις σε φύλαξη και σίτιση, καθώς έληξε η σύμβασή τους, αφού θα τους αντικαθιστούσαν υποτίθεται οι επιτυχόντες της προκήρυξης. Αλλά ούτε αυτούς είδαμε... Και ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες, υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σύμβασης, όπως για τους υπόλοιπους, και υπάρχουν ακόμα οργανικά κενά, η διοίκηση επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία εργαζόμενους που μέχρι και διπλοβάρδιες έκαναν για να καλύψουν κενά αυτήν την κρίσιμη περίοδο».

Η ΑΣΕ υπογραμμίζει την εξαντλητική ενασχόληση της διοίκησης με «παραπτώματα» εργαζομένων, «που δεν της επιτρέπει να λύσει τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο και το προσωπικό. Γιατί δεν έχουμε ακούσει λέξη για το πώς θα επανέλθει το νοσοκομείο στην "κανονικότητα". Δηλαδή, για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία, πότε θα επανέλθουν πλήρως λειτουργικά τα ιατρεία και οι κλινικές, πότε θα αποδοθεί πάλι η ΜΕΘ-Κ στην Καρδιολογική, πότε θα γυρίσουν αυτοί που μετακινήθηκαν, τι θα γίνει με τους συμβασιούχους, πώς θα πάρει επαρκείς μέρες καλοκαιρινής άδειας το προσωπικό, την ώρα που στις ΜΕΘ, για παράδειγμα, δεν μπορούν ούτε ρεπό να πάρουν, όταν υπάρχουν γιατροί με 10 εφημερίες το μήνα!».

Και καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν τα παραπάνω «βασικά αιτήματα πάλης μπροστά στη δύσκολη περίοδο που μας επιφυλάσσουν, για να μην πληρώσουμε εμείς και οι ασθενείς την πολιτική τους για άλλη μια φορά».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους με την πάλη τους, με συλλογική διεκδίκηση, να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό. Να μη δεχτούν άλλο την επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης και αστικών κομμάτων στο ωράριο, στο 8ωρο, στη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση.

Να συμμετέχουν στη ΓΣ του Συλλόγου την Τρίτη 1/6 και στην απεργία την Πέμπτη 3/6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ