Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναντήσεις και περιοδείες σε Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική

Περιοδείες σε Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική πραγματοποίησαν κλιμάκια στελεχών της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες, συζητώντας με τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Βορείου Ιονίου στην οποία συμμετείχε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι της ΕΠΛΣ ανέδειξαν τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης και μείωσης των οργανικών θέσεων κατά 37% των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να κάνει χρήση ρεπό και αδειών, με χαρακτηριστική την περίπτωση στους Οθωνούς, όπου τα στελέχη έχουν έως και 4 μήνες να δούνε τις οικογένειές τους! Αντίστοιχα, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή με μόλις «ενάμισι» πλωτό και «ενάμισι» αυτοκίνητο, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των λιμενικών δημιουργεί αντικειμενικά πρόβλημα στους έλεγχους σε μια περιοχή, που ως σταυροδρόμι Αδριατικής και Ιονίου το λαθρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών είναι μόνιμα σε έξαρση.

Στη συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΕΑΥ) Κέρκυρας αναδείχτηκαν μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 400 αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί και εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας, όπως η πίεση από τη διεύθυνση προς τους αστυνομικούς να βεβαιώνονται παραβάσεις προκαλώντας την αγανάκτηση πολιτών και αστυνομικών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για σχετικές καταγγελίες ο πρόεδρος της Ενωσης, σήμερα ελέγχεται πειθαρχικά. Οι εκπρόσωποι της ΕΑΥ Κέρκυρας επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει η διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων των αστυνομικών όλης της χώρας για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην απεργία όπως και του επιδόματος επικινδυνότητας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Κέρκυρας, όπου ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καρατάκης αναφέρθηκε στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στις υπηρεσίες, στα χρωστούμενα ρεπό και άδειες, στις απαιτήσεις της «Fraport» στο αεροδρόμιο, στην επιβάρυνση των συναδέλφων του με τους υγειονομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο, στη νέα δομή και λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο της Πολικής Προστασίας κ.ά.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε, επίσης, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, συζητώντας με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη των υπηρεσιών.

Σε όλες τις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται ο λαός από το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, την ίδια στιγμή που τα Σώματα Ασφαλείας αξιοποιούνται ως θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενισχύοντας τον κατασταλτικό τους ρόλο. Χαρακτηριστικά τόνισαν ότι ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι περιορισμοί στις διαδηλώσεις και οι νέοι περιορισμοί που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, θα έχουν άμεση επίδραση και στους αστυνομικούς, γι΄αυτό χρειάζεται να παλέψουν μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα μαζί με τον λαό ενάντια στον νόμο «έκτρωμα» του υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα απέναντι σε κάθε μορφή ενίσχυσης του κατασταλτικού τους ρόλου. Οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες δεν πρέπει να βρεθούν απέναντι στον λαό.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν ό,τι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των Σωματείων και των Ενώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθερή η στάση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων των ενστόλων(2017-05-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενστόλων(2012-09-21 00:00:00.0)
Οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας(2005-06-04 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο αναπροσανατολισμός τους(2000-06-29 00:00:00.0)
Συναντήσεις της Αλ. Παπαρήγα(1998-01-14 00:00:00.0)
Ενστολο "παρών" στο Στάδιο(1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ