Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με επικεφαλής τον Γιάννη Νάκη, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος για τα Σώματα Ασφαλείας.

Μέσα από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναδείχτηκαν οι συνέπειες της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής όπως αυτές εκφράζονται στα δύο Σώματα. Ελλείψεις προσωπικού, υπερωριακή απασχόληση, έλλειψη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής κλπ.

Ο Γιάννης Νάκης, μιλώντας στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής, τόνισε την ανάγκη της πάλης για την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενάντια στη μερική απασχόληση και τη διαμόρφωση δύο κατηγοριών εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών τους, την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα.

Στη συνάντηση με την Ενωση των Λιμενικών διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται να ενταθεί η πίεση των εργαζομένων για τον αναπροσανατολισμό του Λιμενικού Σώματος, για να απαλλαγεί από το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και να διεκδικήσουν σύγχρονα αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ειδική αναφορά έγινε στις εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχει καθιερώσει η κυβέρνηση ως μέθοδο, τάχα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στη συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Γ. Νάκης ξεκαθάρισε πως με την πολιτική αυτή η κυβέρνηση δε θέλει να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα. «Στόχος της είναι να ενταθεί η αστυνομοκρατία και η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και του λαϊκού κινήματος», είπε και σημείωσε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας να εντείνουν την πάλη τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, που πιστά υπηρετούν και εφαρμόζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους, πολιτική που ξεθεμελιώνει εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, διώκει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ