Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο έλεος του καιρού

Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες πολλών περιοχών της χώρας. Χιλιάδες παραγωγοί στους νομούς της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Στερεάς, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τα χωράφια τους «ισοπεδωμένα» από χαλάζι και «πνιγμένα» από τη βροχή κι αναλογιζόμενοι πως δε θα 'χουν σοδειά και θα μείνουν χωρίς εισόδημα. Τα χτυπήματα του καιρού έρχονται να προστεθούν στα πλήγματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, η οποία αφαιρεί, συνεχώς, εισόδημα από τους μικρομεσαίους αγρότες, οδηγώντας τους στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια.

Οι χαλαζόπληκτοι στρέφονται στον ΕΛΓΑ, στον οποίο πληρώνουν για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους, ζητώντας έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση και, ταυτόχρονα, διαμαρτύρονται, γιατί τα πολυδιαφημισμένα αντιχαλαζικά συστήματα δε λειτουργούν, με αποτελέσματα τα χωράφια να βρίσκονται «στο έλεος του καιρού».

Ομως, ο ΕΛΓΑ, ούτε και σ' αυτήν την περίπτωση, φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει, ουσιαστικά, τους πληγέντες, παρά τους ισχυρισμούς του νέου διοικητή του, Ν. Κατσαρού, πως «έπαψε να είναι αργός και τσιγκούνης». Επομένως, οι αγρότες χρειάζεται να εντείνουν τον αγώνα για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ