Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΑΡΑΖ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ»: «Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει φέτος. Η κυβερνητική αποφασιστικότητα είναι, με άλλα λόγια, τέκνο της ανάγκης (...) από καιρό, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια χρόνου (...) για την ακρίβεια μάλιστα η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει (...) χάθηκε χρόνος πολύτιμος και τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ακόμη μεγαλύτερη χρονική πίεση» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Η ελληνική οικονομία παραπαίει. Από τη μία χρηματοδοτεί με δισ. ευρώ αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Από την άλλη, κάθε παραγωγική της ικμάδα, αυτό που θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερο πλούτο, πνίγεται στη γραφειοκρατία του δημοσίου. Το κράτος δε ρουφά μόνο τον ιδρώτα μας, αποτρέπει και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας από επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ: «Οι λίγοι που δημιουργούν το πρόβλημα στην οικονομία και θίγουν το κοινωνικό σύνολο είναι οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί, κατά τη νεοφιλελεύθερη λογική. Και τα "οργανωμένα τους συμφέροντα" είναι οι κοινωνικές κατακτήσεις, δηλαδή οι ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, που πέτυχαν με αγώνες, η κοινωνική τους ασφάλιση για να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη και τέλος οι αμοιβές τους, όπως έχουν διαμορφωθεί με συλλογικές συμβάσεις μετά από διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ»: «"Το μεγάλο πρόβλημα που έχει το ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του είναι η αντίληψη όλων εκείνων των προνομιούχων που μάχονται όχι μόνο για να διατηρούν τα κεκτημένα αλλά να τα επαυξάνουν", δήλωσε χτες ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης. Δίνοντας νέα διάσταση στη δημόσια συζήτηση περί "ρετιρέ εργαζομένων" έφερε σε αντίθεση την προσπάθεια των προνομιούχων του Δημοσίου να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. "Αυτό είναι κρατισμός" είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συντεχνίες, οι οποίες τόσα χρόνια και μέσα στο ΠΑΣΟΚ καθόρισαν τις επιλογές του» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ