Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συμφωνημένα

Γρηγοριάδης Κώστας

TO 'XOYME γράψει πολλές φορές. Οταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις, ουδέποτε προμηνύεται κάτι καλό για τους εργαζόμενους. Αν μη τι άλλο όμως, είναι αποκαλυπτικός

Ετσι ήταν και χτες, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να «κατεβάσουν» από κοινού νόμο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού συμφωνούν σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα!

Βέβαια, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα αποκρούσει μετά βδελυγμίας την πρόταση του επιτίμου της ΝΔ, αφού διαφωνεί δήθεν με την πολιτική της ΝΔ. Μέχρι και «κορόνες», περί «φωτός και σκότους», μπορεί ν' ακούσουμε τις επόμενες μέρες.

Τόσα χρόνια τώρα, όμως, έχουν συσσωρευτεί υπεραρκετές εμπειρίες και ουδείς πλέον δικαιολογείται να λέει ότι δε γνώριζε ή ότι δεν κατάλαβε...

Είπε και κάτι άλλο, όμως, ο Κ. Μητσοτάκης: Οτι τα «όχι» στα δημοψηφίσματα για το «ευρωσύνταγμα» σε Γαλλία και Ολλανδία «κλονίζουν την Ευρώπη και επιδεινώνουν τις οικονομικές της προοπτικές». Προφανώς, αναφέρεται στη ...δική τους Ευρώπη και τις οικονομικές προοπτικές του κεφαλαίου.

ΜΑΣΤΙΓΙΑ ηχούν τελευταίως προς τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών, αφού ο αρμόδιος υφυπουργός, Αδάμ Ρεγκούζας, ζητά από τις υπηρεσίες της Εφορίας να «εντατικοποιήσουν» τους ελέγχους στην αγορά και όλα τα σχετικά, μια και δεν επαρκούν τα έσοδα.

Μη φανταστείτε, φυσικά, ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΑΕ και των γνωστών επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έχουν ...κρυφτεί στις βίλες τους και τους λούζει κρύος ιδρώτας από το φόβο.

Είναι γνωστό πού θα «ξεσπάσει» η εντατικοποίηση των ελέγχων και ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο». Οι μικρομεσαίοι είναι οι συνήθεις και εύκολοι στόχοι, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν πλέον να ...συνέλθουν από τα κύματα των φορολογικών επιδρομών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και μην ξεχνάτε, φυσικά, ότι οι έμμεσοι φόροι έχουν εδώ και μήνες αυξηθεί και πλέον φαίνονται καθαρά οι επιπτώσεις και στην αγορά, αλλά και στην τσέπη του καταναλωτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ