Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικές σαϊτιές

Μια χαρά τα πάνε στους ρόλους τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εχουν, πλέον, γίνει αριστοτέχνες στο «κόψε - ράψε» των αντιλαϊκών κοστουμιών, που σχεδιάζει η οικονομική ολιγαρχία για τους εργαζόμενους της χώρας. Αν το καλοσκεφτούμε, στα περισσότερα μέτωπα, αρκετά από τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στρώνουν την μπάλα και οι ΝεοΔημοκράτες σουτάρουν στο ψαχνό. Ετσι πρόχειρα, μπορούμε να θυμηθούμε τρεις - τέσσερις τουλάχιστον παρόμοιες περιπτώσεις:

Πέρσι το φθινόπωρο, η Αννα Διαμαντοπούλου, που εμφανίζεται ως ειδική λόγω της θητείας της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι οφείλει να παρέμβει και να πάρει μέτρα για το Ασφαλιστικό των εργαζομένων, επειδή το σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το Νοέμβρη, ο Ε. Βενιζέλος, με αφορμή την περιρρέουσα φιλολογία ότι η κυβέρνηση δεν κυβερνά, λέει και ξαναλέει σε σταθμούς και κανάλια, για την κυβερνητική απραξία σε τομείς, όπως οι εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό.

Πριν από ένα εικοσαήμερο, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος αναλαμβάνει ...πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό και μη μένοντας στα τυπικά της υπόθεσης προτείνει για την επίλυσή του την επιβολή ειδικής εισφοράς στους εργαζόμενους, που εμφανίζονται να έχουν υψηλές αμοιβές.

Λίγες μέρες πριν, η Μ. Δαμανάκη, υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, δήλωνε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της αξιολόγησης στα Πανεπιστήμια» και ότι «η εισαγωγή του ανταγωνισμού εντός του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης θα καταλήξει υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης».

Το πώς επένδυσε σε όλα αυτά η κυβέρνηση Καραμανλή, το βλέπουμε όλοι καθημερινά και το βιώνουν οι εργαζόμενοι. Αλλο που δεν ήθελε, να της προετοιμάζουν το έδαφος οι ...αντιπολιτευόμενοι του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει να ρίχνει ακόμα πιο φαρμακερές σαϊτιές στο κορμί των εργαζομένων. Για κάθε παρέμβαση - δήλωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και μία απαντητική επίθεση. Για να ευχαριστηθεί η πρώην επίτροπος άνοιξε το Ασφαλιστικό και ήδη βρισκόμαστε στη φάση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Για τον κ. συνταγματολόγο είναι στα σκαριά η νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Το μήνυμα του προέδρου της ΓΣΕΕ το πήρε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, αλλά και ο Μητσοτάκης, που ζητά μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσω της εξομοίωσης των αποδοχών τους με τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα. Το νεύμα της Δαμανάκη το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή η υπουργός Παιδείας, που δεν καταλαβαίνει πλέον τίποτα και προχωρά ακάθεκτη.

Οποιος αποφασίσει να το δουλέψει το όλο θέμα, εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο κατάλογος με τις πάσες του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει τέλος. Οπως, βεβαίως, τέλος δεν έχει και η υποκρισία του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, όπου σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, αφού κάνουν τη βρωμιά τους σε βάρος των εργαζομένων, μετά σπεύδουν να αναδιπλωθούν και να το παίξουν αντιπολίτευση...


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ