Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η φτήνια... της ΠΑΣΕΓΕΣ

Στοιχεία για το πόσο φτηνά πουλάνε οι παραγωγοί και πόσο ακριβά αγοράζουν οι καταναλωτές έδωσε χτες στη δημοσιότητα η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Τώρα πώς και το θυμήθηκε αυτό, είναι ένα άλλο θέμα...

Σύμφωνα με τα στοιχεία ομάδας εργασίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, η διαφορά τιμής παραγωγού και τιμής καταναλωτή είναι: 355% στις πατάτες, 184% στις ντομάτες, 95% στο λάδι, 860% στο μαλακό σιτάρι, 530% στο ρύζι και 400% στο αγελαδινό γάλα. Κι αφού γίνονται κάτι γλυκανάλατες επισημάνσεις για το πρόβλημα αυτό στο σχετικό δελτίο Τύπου, αντί για κάποιες συγκεκριμένες σοβαρές προτάσεις ανακοινώνεται τούτο: «Η ΠΑΣΕΓΕΣ επιδιώκει τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκροτηθούν και εκπαιδευτούν ομάδες καταναλωτών ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν τι αγοράζουν και να προσδιορίζουν την ελληνική ταυτότητα».

Ετσι δηλαδή θα προστατέψουν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές αυτοί που οδήγησαν το συνεταιριστικό κίνημα στη διάλυση και την ανυποληψία και επιτρέπουν στα κερδοσκοπικά συμφέροντα να αλωνίζουν; Τι έγινε, μπας και έβαλαν κανένα ακριβό «πρόγραμμα» στο μάτι, οι πρασινογάλαζοι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ