Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αναγκαίος ο αναπροσανατολισμός τους

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την ανάγκη να υπάρξει εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών υπαλλήλων, υπογράμμισε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος στη χτεσινή συνάντηση που είχε στη Βουλή με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το μέλος της ΚΕ Γ. Νάκης.Ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και την αστυνομική βία για την καταστολή των λαϊκών αγώνων, εντείνει την πολιτική του αυταρχισμού. Στη συνέχεια τόνισε ότι ο δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών υπαλλήλων περνά μέσα από την πάλη για το δημοκρατικό αναπροσανατολισμό των αστυνομικών δυνάμεων προς τη δίωξη του εγκλήματος και όχι των λαϊκών αγώνων.

Ακόμα ο βουλευτής του Κόμματος, αναφερόμενος στο ζήτημα της επικείμενης υπογραφής συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, επισήμανε ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι πρέπει να αντιταχθούν σε αυτήν και στην επιχειρούμενη ανάθεση της Ολυμπιάδας 2004 σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, γιατί σκοπός τους είναι ο πλήρης έλεγχος και η καθοδήγηση των ελληνικών αστυνομικών αρχών, αλλά και η πλήρης υποταγή της Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών στάθηκαν ιδιαίτερα στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής στα αστυνομικά τμήματα όπου στην κυριολεξία στοιβάζονται δεκάδες κρατούμενοι (συνήθως αλλοδαποί για απέλαση) χωρίς στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας. Ακόμα έθεσαν τα προβλήματα των χιλιάδων ρεπό που χρωστά η υπηρεσία, της απαλλαγής τους από τη φύλαξη των φυλακών, της καταβολής της αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία κ.ά.

Αύξηση των μισθών

Αύξηση μισθών και καταβολή της θεσμοθετημένης ωρομίσθιας αποζημίωσης για τις νυχτερινές περιπολίες ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ),η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΟΣ), καθώς και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ).

Οι Ενώσεις σε έγγραφό τους προς τον πρωθυπουργό διατυπώνουν την άποψη ότι ενώ αναγνωρίζεται η κοινωνική προσφορά των πυροσβεστών και των υπόλοιπων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, ωστόσο λησμονούνται συστηματικά σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές τους αποζημιώσεις σε σημείο που να αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλιά, προκειμένου να επιβιώσουν. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το 80% των εργαζομένων στα Σώματα Σσφαλείας εξαιρούνται από την προωθούμενη ρύθμιση στη Βουλή που προβλέπει αύξηση των μισθών μόνο για τα υψηλόβαθμα στελέχη. Ακόμα επισημαίνουν ότι ενώ «θεσμοθετήθηκε πριν από επτά μήνες ωρομίσθια νυχτερινή αποζημίωση (595 δρχ.) για τους συναδέλφους που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο», ωστόσο «γίνεται προσπάθεια να ακυρωθεί από πλευράς του υπηρεσιακού κατεστημένου». Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και προειδοποιούν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασής τους οδηγεί στο δρόμο των συνεχών κινητοποιήσεων - διαμαρτυριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ