Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονα τα προβλήματα υδροδότησης

Μέτρα ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης 

Την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος της υδροδότησης του Δήμου και άλλων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Εδώ και ένα μήνα - τονίζουν οι δύο βουλευτές - υπάρχει έντονο πρόβλημα με την υδροδότηση δήμων και περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν δήμαρχοι και κάτοικοι, αφού σε ορισμένες περιοχές η υδροδότηση γίνεται σταδιακά, ενώ σε κάποιες άλλες δεν έχουν νερό επί πολλές μέρες για να καλύψουν τις καθημερινές απαραίτητες ανάγκες τους και σε άλλες το νερό είναι ακατάλληλο για χρήση.

Είναι γνωστό - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - ότι το έργο στον ποταμό Αλιάκμονα, που γίνεται με την ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθυστερεί από το 1989, ενώ, όπως ειπώθηκε από την Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), το έργο θα είναι έτοιμο τέλος του 2001, αλλά και τότε η παροχή νερού θα είναι προβληματική, γιατί το υπάρχον δίκτυο είναι του 1963 και παρά τις επισκευές είναι περιορισμένης δυναμικότητας. Επίσης, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην κατασκευή πέντε δεξαμενών για την αποταμίευση του νερού. Τέλος, προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (ήδη εταιρία γαλλικών συμφερόντων έκανε κρούση στη Διοίκηση της ΕΥΑΘ) και η παράδοση ενός ακόμη δημοσίου οργανισμού στρατηγικής σημασίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για να εκμεταλλευτεί ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το νερό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Τι μέτρα θα πάρει, ώστε η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να γίνεται χωρίς προβλήματα, παίρνοντας υπόψη την οικιστική ανάπτυξη, ώστε οι κάτοικοι να καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες τους, αλλά και η ποιότητα του νερού να είναι τέτοια, που να το κάνει κατάλληλο για χρήση;
  • Με δεδομένο ότι το νερό δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αν η κυβέρνηση θα σταματήσει αυτή την απαράδεκτη πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ