Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Νεκρός συνοροφύλακας από εμπόρους ναρκωτικών

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς χθες το πρωί στους 4 νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 4 Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, που δολοφόνησαν τον 30χρονο συνοροφύλακα Γιάννη Παμπουκίδη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης λίγο έξω από το Αργος Ορεστικό της Καστοριάς.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 1.30 χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, τέσσερις συνοροφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου είχαν στήσει ενέδρα στο 9ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Αργους Ορεστικού. Εντόπισαν ομάδα 4 Αλβανών λαθρομεταναστών να κινούνται πεζοί προς το εσωτερικό της χώρας και ξεκίνησαν την επιχείρηση καταδίωξης. Στην προσπάθειά τους όμως να συλλάβουν τους υπόπτους, δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα το θάνατο του 30χρονου συνοροφύλακα. Στην έρευνα του χώρου, που ακολούθησε, βρέθηκαν ένα όπλο «Καλάζνικοφ» με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρα με 18 φυσίγγια και 5 κάλυκες. Επίσης τρεις σάκοι που περιείχαν συνολικά 43,5 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Στις έρευνες, για τον εντοπισμό των δραστών, συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που ελέγχουν εξονυχιστικά τα περάσματα στα σύνορα με την Αλβανία, καθώς εκτιμάται πως δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Ταυτόχρονα, όλη μέρα χθες, γίνονταν προσαγωγές υπόπτων, χωρίς, τουλάχιστον ως αργά το βράδυ, να έχει επιτευχθεί η σύλληψη των δραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ