Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληρώνει τα χρέη εργολάβου...

Τα χρέη ενός εργολάβου οικοδομών προς το ΙΚΑ, πληρώνει με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο ο Λαρισαίος συνταξιούχος Νίκος Κόκκος. Την «πρώτη δόση» του χρέους την πλήρωσε με το σπίτι του, το οποίο κατασχέθηκε. Και τη δεύτερη την πληρώνει με τον κίνδυνο να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καθώς το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ολα άρχισαν όταν ο εργολάβος οικοδομών Νιχ. Κόκκοβας, έχτισε πολυκατοικία την περίοδο 1993-95 στη γωνία επί των οδών Πλουτάρχου και Πριάμου. Το οικόπεδο προερχόταν από αντιπαροχή, στο οποίο ποσοστό είχε και ο Λαρισαίος συνταξιούχος. Ηταν ένας εκ των 10 ιδιοκτητών του οικοπέδου κι έλαβε ως αντάλλαγμα ένα διαμέρισμα 45 τ.μ., που έμεναν αυτός και η γυναίκα του από τότε που τελείωσε η οικοδομή. Στη συνέχεια, όμως, το ΙΚΑ ζήτησε από τον εργολάβο, επιπλέον 6,5 εκατ. δραχμές για ασφαλιστικές εισφορές. Ο εργολάβος αρνήθηκε, ωστόσο, την οφειλή του και προσέφυγε στα δικαστήρια. Και με το πέρασμα του χρόνου το χρέος του προσαυξήθηκε και έφτασε στα 32 εκατομμύρια δραχμές.

Στη συνέχεια το ΙΚΑ δε στράφηκε κατά του εργολάβου, αλλά, αξιοποιώντας την υπάρχουσα νομοθεσία, εναντίον των ιδιοκτητών του οικοπέδου, που θεωρούνται και οι εργοδότες της οικοδομής (!), με πρώτο «θύμα» τον συνταξιούχο Νίκο Κόκκο. Το 1997 το ΙΚΑ του κατάσχεσε το σπίτι, χωρίς καν να τον προειδοποιήσει και πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, για την οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνταξιούχος, όμως, θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους άλλους ιδιοκτήτες του οικοπέδου, αφού και σ' αυτούς στάλθηκαν κατασχετήριες καταθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα του κυνηγητού που δέχεται ο Νίκος Κόκκος από το ΙΚΑ, ο εργολάβος ανενόχλητος κατάφερε να χτίσει άλλες τρεις πολυκατοικίες!!!

Μάλιστα, ο Λαρισαίος συνταξιούχος είχε απευθυνθεί και στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Φαρμάκη και, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, πήρε την απάντηση πως «θα γίνει ό,τι λέει ο νόμος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ