Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ
Νέες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη βδομάδα

Παράνομες και καταχρηστικές κήρυξε το δικαστήριο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι του κλάδου προχώρησαν στην αναστολή των στάσεων εργασίας που έληγαν μεθαύριο Σάββατο, αλλά κήρυξαν νέες για τις 7 και 8 Ιούλη.

Την απόφαση για τις νέες στάσεις εργασίας πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αίτημα την αναβάθμιση της ΥΠΑ, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο προβλέπει τη δημοσιονομική και διοικητική αυτοτέλεια της Υπηρεσίας, και το στρατηγικό σχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων βάσει μιας εθνικής πολιτικής αερομεταφορών.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καταγγέλλουν τους αρμόδιους για σκόπιμη αδράνεια όσον αφορά στην αναβάθμιση της ΥΠΑ και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, με στόχο να καλλιεργήσουν την εικόνα μιας υπηρεσίας που δε λειτουργεί σωστά, ώστε να περάσουν τα σχέδιά τους για τη διάλυση της ΥΠΑ, που τροφοδοτεί την εθνική οικονομία με 130 δισ. δραχμές το χρόνο!

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ πραγματοποίησαν χτες στάση εργασίας από τις 5 μέχρι τις 9 π.μ. και ανέστειλαν τη δεύτερη (2-6 μ.μ.) μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ