Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
Ξεκίνησαν οι πρώτες αποστολές υλικής βοήθειας από τη χώρα μας

Γερανοί επιστρατεύτηκαν στα Χανιά
Γερανοί επιστρατεύτηκαν στα Χανιά
Σε εξέλιξη βρίσκονται πλέον οι πρώτες αποστολές των ειδών που συγκεντρώθηκαν για τη στήριξη των γειτονικών λαών, από συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις. Ενώ η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μαζικών φορέων συνεχίζεται, πλέον έχει ξεκινήσει η οργανωμένη αποστολή της βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.

Στην Αττική, οι πρώτες αποστολές έχουν ήδη αναχωρήσει από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά χαιρετίζει όσους συνέβαλαν στη συγκέντρωση, ταξινόμηση και συσκευασία των ειδών που γέμισαν ήδη 29 παλέτες και μεταφέρονται στις περιοχές που θα παραδοθούν. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γιάννης Αναγνώστου, χαιρετίζει όσους είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα συνέβαλαν στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας. «Η ανταπόκριση είναι τεράστια. Ηδη έχουν φύγει αρκετά φορτηγά και ετοιμαζόμαστε να αποστείλουμε κι άλλα. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», σημειώνει σε δήλωσή του.

Στο μεταξύ, το πρώτο φορτηγό με τα είδη που έχουν συγκεντρωθεί από τα σωματεία, τους φορείς, τον λαό της Λέσβου, έφτασε χτες στην Τουρκία, περνώντας με το πλοίο στο Αϊβαλί, όπου και παραδόθηκε στα σωματεία, προκειμένου να διανεμηθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές. Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου αναχώρησε χτες το πρωί συνοδεύοντας το φορτηγό που γέμισε με τα είδη που συγκέντρωσαν σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι, Ενώσεις Γονέων, εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, κάτοικοι του νησιού. Εκεί, στο Αϊβαλί, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους σωματείων της Τουρκίας και παρέδωσε τη βοήθεια. Εκτός από τα είδη που συγκεντρώθηκαν, οι προσφορές συνοδεύτηκαν από μικρά σημειώματα με λόγια αλληλεγγύης, παιδικές ζωγραφιές με ευχές, μηνύματα στήριξης. Μετά την πρώτη αποστολή, το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών και το επόμενο διάστημα θα οργανώσει νέα μεταφορά της βοήθειας στη γειτονική χώρα.

Φορτώνονται τα υλικά στην Πάτρα
Φορτώνονται τα υλικά στην Πάτρα
Το πρώτο μεγάλο φορτίο αλληλεγγύης αναχώρησε χτες και από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όπου είχαν φτάσει και υλικά από την Αρτα, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι απαιτήθηκε να διακοπεί η κυκλοφορία μπροστά απ' το κτίριο του ΕΚΠ και να στηθεί μια ολόκληρη αλυσίδα αλληλεγγύης, από εργαζόμενους και νεολαία που εθελοντικά προσφέρθηκαν να εργαστούν για την καταγραφή και τη φόρτωση των ειδών.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας για τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, από τα σωματεία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη.

Αποκαλυπτική της απήχησης που βρίσκει το κάλεσμα των Σωματείων στους εργαζόμενους είναι η εικόνα που έρχεται από πολλές περιοχές. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης τα γραφεία του «αποδείχτηκαν πολύ μικρά για να χωρέσουν τον όγκο της υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε, καθώς η ανταπόκριση των εργαζομένων του κλάδου είναι πολύ μεγάλη. Κάθε μέρα καταφτάνουν αμάξια με είδη πρώτης ανάγκης από εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως από τον ΟΤΕ, την Intrasoft, το ΙΠΤΗΛ και αλλού, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών».

Αντιπροσωπεία του ΕΚ Λέσβου στο Αϊβαλί παραδίδοντας τα πακέτα της αλληλεγγύης
Αντιπροσωπεία του ΕΚ Λέσβου στο Αϊβαλί παραδίδοντας τα πακέτα της αλληλεγγύης
Ανάλογη είναι η εικόνα από κάθε πόλη της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των Συλλόγων Γυναικών και των Φοιτητικών Συλλόγων συγκεντρώνεται βοήθεια.


Το αδιαχώρητο και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
Το αδιαχώρητο και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ