Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Θ. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
Ψέμα το ότι θα είναι κερδισμένοι οι μικροί επαγγελματίες

RIZOSPASTIS

«Εχει αποδειχθεί ότι οι αστικές αναπλάσεις δεν αφορούν τον μικρό επαγγελματία, τον βιοτέχνη, τον έμπορο, κι ας διαφημίζονται σαν λύση στο πρόβλημα. Τι λένε στους έμπορους του Ελληνικού και της γύρω περιοχής; Οτι στα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα που τους έχουν φέρει οι ακολουθημένες πολιτικές η σωτηρία τους είναι το έργο στο πρώην αεροδρόμιο και ότι θα σωθούν από τον κόσμο που θα συρρεύσει ως πελάτης. Λένε ψέματα», επεσήμανε ο Θ. Καλαμπαλίκης και πρόσθεσε: «Οι τουρίστες που θα έρθουν θα είναι γκρουπαρισμενοι για να πάνε να ενισχύσουν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που ήδη διαφημίζονται από την κυβέρνηση και που θα είναι μέσα στον περιφραγμένο χώρο. Μέσα εκεί θα τρώνε, θα ψωνίζουν, θα διασκεδάζουν. Το έχουμε δει το "έργο" και αλλού, όπως με τις αναπλάσεις στο λιμάνι του Πειραιά και στα νησιά της χώρας μας, με τα all inclusive.

Τα έξοδα του μικρού στις γύρω γειτονιές θα αυξηθούν, μιας και τα ενοίκια θα ανέβουν, τα δημοτικά τέλη το ίδιο. Η καθημερινότητα θα δυσκολέψει, αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπλασης των γύρω δρόμων, δημιουργίας δωρεάν χώρου στάθμευσης κ.λπ.».

«Είναι πολιτικές επιλογές αυτές, που παραμερίζουν τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών κολοσσών», συνέχισε, για να προσθέσει ότι οι επαγγελματίες της Αττικής έχουν μεγάλη πείρα, καθώς «έζησαν και ζουν στο πετσί τους την τραγική έλλειψη μέτρων πρόληψης και αναγκαίων μέτρων προστασίας στην πανδημία. Χιλιάδες επλήγησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, από τις καταστροφικές πλημμύρες». Και έκλεισε τονίζοντας: «Σήμερα προβάλλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να ενταχθούν πλευρές της σημερινής εκδήλωσης σε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία της περιοχής. Τα έργα υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού αφορούν το σύνολο και των μικρών ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ