Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΤ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ
Στη ζωή των παιδιών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις

RIZOSPASTIS

«Ανάγκη είναι ένα σχολείο που θα δημιουργεί θετικά συναισθήματα στο παιδί, θα το προδιαθέτει θετικά και για τη διαδικασία της μάθησης», σημείωσε η Στ. Βαλαβάνη, η οποία τόνισε: «Στον Νότιο Τομέα, στο σύνολο της Αττικής και σε ολόκληρη τη χώρα τέτοιο δημόσιο σχολείο δεν υπάρχει», την ίδια ώρα που «οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, η Αττική Οδός, τα σύγχρονα λιμάνια, το Ελληνικό (...) αλλά και τα ιδιωτικά σχολεία τα οποία τα χαίρονται οι λίγοι που μπορούν να πληρώσουν, μας πείθουν ότι οι δυνατότητες για ένα τέτοιο σχολείο υπάρχουν».

Επισήμανε ότι «όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, και τα τελευταία χρόνια, τα ζητήματα που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας τα αντιμετωπίζουν ως κόστος που δεν έχουν και κάποιο ιδιαίτερο όφελος», ενώ πίσω από τις όμορφες λέξεις περί «αναβάθμισης» και «αυτονομίας» «κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας δεν εξασφαλίζονται για πάνω από το 85% των σχολικών κτιρίων.

Είναι ή δεν είναι οξύμωρο να νοικιάζεται πολυκατοικία για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, να είναι στον ...αέρα τα ενοικιαζόμενα σχολεία της ΕΣΤΙΑΣ στη Ν. Σμύρνη, την ίδια στιγμή που σχεδιάζονται κολοσσοί ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, καζίνο και βίλες στο Ελληνικό;

Για να μην πούμε για το έγκλημα σε βάρος των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για τα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τη δομή των ΚΕΣΥ, φέρνοντας σε απόγνωση τους γονείς τους». Καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό της περιοχής «να σκεφτείτε για όλη σας τη ζωή, για τη στάση σας στον αγώνα και τις πολιτικές επιλογές, ανεξάρτητα από όποιες τέτοιες έκανε ο καθένας στο παρελθόν. Να σκεφτείτε όπως σκέφτεται ο καθένας μας για τα παιδιά του, που επιδιώκει γι' αυτά το καλύτερο, και όχι το μικρότερο κακό που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ