Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητά εφαρμογή της νομοθεσίας για τη στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών!

«Τόση πρόοδος πια;» σχολιάζει η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Eurokinissi

Σε ένα ακόμα βήμα για την εφαρμογή της άθλιας αντιμεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά και τις δηλώσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ότι οι μετανάστες δεν θα έρχονται στην Ελλάδα για να παίρνουν επιδόματα, αλλά και τις ομολογίες Τζάκρη για εφαρμογή των... προβλεπόμενων στη νομοθεσία) προχώρησε ο βουλευτής του στην Ηλεία Δ. Καλαματιανός, που με πρόσφατη Ερώτησή του στη Βουλή, διερωτάται πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξασφαλιστεί τζάμπα εργατικό δυναμικό για τους μεγαλοφραουλάδες σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα.

Η Ερώτηση προβλήθηκε δεόντως στον νομό, προκειμένου να μην έχουν καμία αμφιβολία οι μεγαλοφραουλάδες, οι μεγαλέμποροι, όσοι διατηρούν μεγάλες μονάδες με συσκευαστήρια κ.ά. για το ποιον πρόκειται να υπηρετήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ αν επανέλθει στην κυβέρνηση.

Με την Ερώτησή του προς τα αρμόδια υπουργεία, ο Δ. Καλαματιανός επί της ουσίας ζητά να συνεχιστεί η απάνθρωπη και άθλια κατάσταση των εργατών γης, απαιτώντας να υλοποιηθούν «οι σχετικές διατάξεις των νόμων 4251/2014 και 4384/2016 που επιτρέπουν να απασχολούνται εκτάκτως στον πρωτογενή τομέα, νόμιμα, με αναστολή απομάκρυνσης, οι μετανάστες που βρίσκονται παρατύπως στην Ελλάδα».

Είναι δηλαδή τόσο μεγάλη η «πρόοδος» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που με απλά λόγια λέει ότι οι «παράτυποι» μετανάστες πρέπει να βάλουν πλάτη για να βγει η εποχική σεζόν, να βγουν σε πέρας οι μπίζνες των μεγαλοφραουλάδων κ.ά. και μετά, αφού «ξεζουμιστούν» καλά - καλά, να τους φάει το «μαύρο φίδι» της επαναπροώθησης ή της απομάκρυνσης!

Αυτά μάλιστα τη στιγμή που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση, δείχνοντας από ποιον πραγματικά «πιέζεται», στηρίζοντας την επίθεση στους μετανάστες εργάτες για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και επί της ουσίας προετοιμάζοντας για νέες επιθέσεις στα δικαιώματα και των ντόπιων εργαζομένων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σέρνουν τον χορό της κερδοφορίας των μεγάλων συμφερόντων

«Ντροπή σας κ. Καλαματιανέ! Ντροπή σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Τόση "πρόοδος" πια;», διερωτάται σκωπτικά η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «σε μια Ερώτηση με 498 λέξεις δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τις ανάγκες αυτών των βασανισμένων ανθρώπων, για το ότι ζουν σε άθλιες συνθήκες στις ναϋλοπαράγκες, δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για μισό κομμάτι ψωμί, χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σέρνουν από κοινού τον χορό της κερδοφορίας για τα μεγάλα συμφέροντα, και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτές τις μέρες έχουν "βγάλει μαχαίρια" για να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να κρύψουν τη σύμπλευσή τους σε κρίσιμα για τον λαό ζητήματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επί της ουσίας την ίδια πολιτική στο Μεταναστευτικό. Υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ για τις διμερείς διακρατικές συμφωνίες της λεγόμενης "νόμιμης μετανάστευσης", γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τις σχετικές συμφωνίες (υπέρ με Μπαγκλαντές, "παρών" με Αίγυπτο)».

Στέκεται στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα χιλιάδες κατατρεγμένοι εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες χώρες, έρμαια μιας άθλιας εκμετάλλευσης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα πίσω από την «κουρτίνα»: «Η άγρια, στυγνή, απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών, η καλλιέργεια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους ανενόχλητοι λίγοι μεγαλοπαραγωγοί».

Το ΚΚΕ, τονίζει, δεν ανέχεται οι μετανάστες εργάτες να δουλεύουν και να ζουν σαν σκλάβοι και καλεί τον λαό της περιοχής να σταθεί στο πλευρό τους. «Είναι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων οδηγούν και τον δικό μας λαό στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση», αναφέρει, σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε τα προβλήματα, στάθηκε πραγματικά δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης, παρενέβη εντός και εντός Βουλής για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κλείνοντας καλεί τον λαό της Ηλείας, κάθε προοδευτικό άνθρωπο «να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την ξαναζεσταμένη σούπα των "προοδευτικών κυβερνήσεων"», καθώς δεν είναι πρόοδος να ζουν σαν σκλάβοι χιλιάδες μετανάστες - εργάτες γης, αλλά να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ