Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα

RIZOSPASTIS

«Και στην περίπτωση του Ελληνικού αποδεικνύεται ότι "το κράτος έχει συνέχεια"... Και όχι μόνο στη χρονική αλληλουχία, αλλά και από τα πάνω μέχρι κάτω, με όλους τους θεσμούς, μηχανισμούς και υπηρεσίες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να προχωρήσει η παράδοση της έκτασης του Ελληνικού στον επιχειρηματικό όμιλο, ευθυγραμμίστηκαν όλοι: Κυβερνήσεις, περιφερειακή και δημοτικές αρχές, υπηρεσίες, διάφορες δήθεν "ανεξάρτητες αρχές"», σημείωσε ο Γ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και η διοίκηση Πατούλη απέρριψε ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Αγίου Κοσμά.

Δυστυχώς ο χώρος του Ελληνικού δεν θα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα με το πάρκο και αυτά που μας δείχνουν στις μακέτες.

Στην πόλη μας οι πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές ζώνης ήταν από 27% έως 60%, κάτι που σε συνδυασμό με την προηγούμενη αύξηση, του 2019, εκτίναξε τις τιμές, με άμεσα αποτελέσματα, πολύ πριν ολοκληρωθεί η "επένδυση". Με συνέπεια να αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ σε δυσβάσταχτα όρια, οι μεταβιβάσεις κ.λπ. (...)

Την ίδια ώρα ελαχιστοποιείται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τις κατασκευές εντός του Ελληνικού, σε σχέση με αυτά που πληρώνει ο λαός της πόλης, με σχετική τροπολογία - χάρισμα στον "επενδυτή"».

«Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν διασφάλιζε τους αθλητικούς χώρους και τη χρήση τους, αντίθετα σκόπιμα άνοιξε τον δρόμο, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προέβλεπε, ούτε συγκεκριμένη διασφάλιση για αθλητές, αθλούμενους, δρομείς κ.λπ. όταν θα ξεκινούσαν τα έργα, αλλά αντίθετα εξυπηρετούσε τη "Lamda", όπως και η ΝΔ, για να επιταχυνθούν τα έργα με άμεση απόδοση κερδών», συνέχισε, για να κλείσει καλώντας «τους κατοίκους της περιοχής που νιώθουν προδομένοι, γιατί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις "προοδευτικές" κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, σε συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ. Γιατί κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα για τη διεκδίκηση της ζωής μας, του τόπου μας, των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ