Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες στα Ελληνοτουρκικά

«Mακρά και εγκάρδια» τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας. Σύμφωνα με όσα διέχεε κατόπιν ο ίδιος, έδωσαν «έμφαση σε τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και την εφαρμογή της Συμφωνίας για την Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών». Δηλαδή της Συμφωνίας μερικής οριοθέτησης από το 2020, που προβλέπει μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών - ακόμα και της Κρήτης - και αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τους επόμενους γύρους των ανταγωνισμών.

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα το βράδυ, άλλη μια συνομιλία του Ν. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, που σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε «σε πολύ καλό κλίμα».

Πριν την επικοινωνία με τον Τσαβούσογλου, ο Ελληνας ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Α. Λάσετ, πρόεδρο της Υποεπιτροπής Αφοπλισμού, Ελέγχου και Μη Διάδοσης Οπλων, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης. Επισήμως έγινε συζήτηση για τις «επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». Θυμίζουμε βέβαια ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει «μεσολαβήσει» για να στηθεί τραπέζι διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να επιταχυνθούν ευρωατλαντικής κοπής διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με τις «ευλογίες» και των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ