Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απεργία και συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Αμυνας

Ακόμα και την είσοδο στον χώρο δουλειάς απαγορεύει σε εργαζόμενους του Ναυπηγείου η εργοδοσία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, ενώ καλούν και σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Αμυνας.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων απεργούν, λόγω των προβλημάτων που έχουν υπάρξει με την απαγόρευση εισόδου στον χώρο και εργασίας στο Ναυπηγείο εκατοντάδων εργαζομένων, αφού ο νέος ιδιοκτήτης, ο όμιλος Προκοπίου, ουσιαστικά τους αντιμετωπίζει ως πλεονάζον προσωπικό. Σημειώνεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι με ατομικές συμβάσεις και πολλούς απ' αυτούς τους στέλνει για δουλειά στον... ναύσταθμο της Σαλαμίνας, κινήσεις δηλαδή που αποτελούν «προειδοποιητικές βολές» για απόλυσή τους.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, χαιρετίζοντας τη μαζική Γενική Συνέλευση που πήρε την απεργιακή απόφαση. Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, «ενώ υπάρχει πλούτος και τεράστια κέρδη, προίκα εξοπλιστικά προγράμματα, επιδοτήσεις, τσάμπα ξεπούλημα των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού για τους "επενδυτές", εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να ζήσουμε χειρότερα, ώστε να διασφαλίζεται η κερδοφορία τους».

Σημειώνει ότι «οι εξελίξεις και στον χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιβεβαιώνουν αυτό που καιρό τώρα έχουμε προειδοποιήσει. Θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, άρα μας θέλουν εργολαβικούς, χωρίς σύμβαση και μόνιμη δουλειά, ευέλικτους, όποτε και όπου μας έχουν ανάγκη, χωρίς να εφαρμόζονται οι ειδικότητές μας, όταν υπάρχει δουλειά, χωρίς δικαιώματα, δώρα, επιδόματα κ.λπ.

Αποδεικνύεται πόσο απαραίτητη είναι η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που τόσο καιρό προσπαθούμε και δίνουμε μάχες ως Συνδικάτο να εφαρμοστεί σε όλους τους χώρους δουλειάς, απέναντι στη λυσσαλέα αντίδραση που προβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Αποδεικνύεται ότι ο αγώνας ο δικός μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην απολυθεί κανένας, να γυρίσουμε όλοι στα πόστα μας, να μας δώσουν αντικείμενο εργασίας, για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, με βάση την ειδικότητά μας, για αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα μπορέσει να γίνει πράξη μόνο με τη δικιά μας πάλη και όχι με "κοινωνικούς διαλόγους".

Οι αγώνες σε Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α. αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες" αλλά μόνο με την οργανωμένη, συλλογική, αγωνιστική διεκδίκηση των ίδιων των εργαζόμενων θα επιβάλουμε το δίκιο μας, παραμερίζοντας λογικές αναμονής και αδράνειας που καλλιεργούνται από κυβερνήσεις και ΕΕ».

«Μπορούμε και θα νικήσουμε! Ενωμένοι μια γροθιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με το Συνδικάτο να στέκεται στις διεκδικήσεις για να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα πόστα τους και με βάση τις ειδικότητές τους, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ