Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη
Από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη
Σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, στις 12 μ., στο υπουργείο Υγείας προχωρά το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, διεκδικώντας να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμο και σταθερό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 9.30 π.μ. από το Λαύριο (ΟΤΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, μετά από πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου και μαζικών φορέων της περιοχής, αναδείχθηκε το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, που βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του. Το υπουργείο προχώρησε στην προκήρυξη μόνο δύο θέσεων γιατρών, κι αυτών κάτω από την πίεση που ασκήθηκε από σωματεία και φορείς της περιοχής. «Οι δύο αυτές θέσεις τελικά δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό, μιας και όπως πληροφορηθήκαμε από τον συντονιστή του ΚΥ Λαυρίου, θα αποχωρήσουν οι δύο από τους τρεις υπάρχοντες γιατρούς Γενικής Ιατρικής», αλλά και η παιδίατρος, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και σημαίνει «συναγερμό» στον λαό της περιοχής, καλώντας τον εδώ και τώρα «να μπει στη μάχη για να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας, να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμο και σταθερό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Απαίτησαν τη στελέχωση των δομών Υγείας στη Μυτιλήνη

Για παρόμοια προβλήματα κινητοποιήσεις στα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης, Καλλονής και Αντισσας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης, μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου. «Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις και καταγραφές των προβλημάτων. Δεν θέλουμε άλλα προεκλογικά σόου. Δεν θα παίξουμε άλλο με τις ζωές μας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και διεκδικεί την πλήρη στελέχωση των δομών Υγείας του νησιού, την κάλυψη όλων των κενών και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. «Και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι υπόλοιπες που έχουν κυβερνήσει, με τις πολιτικές που ακολουθούν και υλοποιούν, υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν την υγεία του λαού ακόμα περισσότερο», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και καλεί τους φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα του, για υγεία και ασφάλεια σε μέσα και υποδομές.

Συλλαλητήριο για την Υγεία οργανώνουν επίσης αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Βαθύ στην πλατεία Πυθαγόρα, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού.

Συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Γρεβενών

Σε συγκέντρωση καλεί την Παρασκευή 7 Απρίλη η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) στην πλατεία Αιμιλιανού στα Γρεβενά, διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση κήρυξε στάση εργασίας 12 μ. - 3 μ.μ.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα. Στις αρχές Μάρτη πραγματοποίησαν ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση στο δημαρχείο Γρεβενών, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης, ενώ επιπλέον παρέμβαση έγινε και στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΕΙΝΥΜ τονίζει την ανάγκη κάθε φορέας, σωματείο και πολιτειακή αρχή να πάρουν θέση για την κρίσιμη κατάσταση του Νοσοκομείου Γρεβενών και καλεί τον λαό της περιοχής να δώσει τον αγώνα για την ακύρωση της υποβάθμισης του νοσοκομείου και ενάντια στα σχέδια συγχωνεύσεων - καταργήσεων και περαιτέρω μείωσης παροχής περίθαλψης στον νομό.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, η πλειοψηφία των τμημάτων λειτουργεί με επισφαλή προγράμματα, ενώ μεγάλος αριθμός τμημάτων έχει σημαντική υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλος ο μήνας και όπου αυτό συμβαίνει να γίνεται με υπέρβαση ακόμα και του πιο λελογισμένου χρόνου εφημεριακής απασχόλησης.

Ενδεικτικά αναισθησιολογικό, παθολογικό, μικροβιολογικό, ακτινολογικό τμήμα, καθώς και η αιμοδοσία λειτουργούν με δύο γιατρούς, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει με την αποχώρηση του ενός από τους δύο αναισθησιολόγους μέσα στον μήνα, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν οριακά με επικουρικό προσωπικό.

Για τα ΒΑΕ στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου προχωρά αύριο Πέμπτη, στις 12.30 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ουσιαστική αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Επίσης διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ, καταβολή επιδόματος Πάσχα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις 20% στους μισθούς, αναγνώριση της προϋπηρεσίας ετών 2016 - 2017 και την αποκατάσταση αδικίας στη μισθολογική εξέλιξη ΥΕ και ΔΕ εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» οι υγειονομικοί για την ενίσχυση με προσωπικό (2024-05-29 00:00:00.0)
Παύεται από τα καθήκοντά της η διοίκηση, άλυτα παραμένουν τα προβλήματα (2023-10-18 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» η λειτουργία τους, κλινικές και τμήματα καταρρέουν (2023-10-06 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας (2023-03-01 00:00:00.0)
Με νέες κινητοποιήσεις απαιτούν ενίσχυση και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (2023-02-15 00:00:00.0)
Η δωρεάν δημόσια Υγεία αργοπεθαίνει στη Δυτική Μακεδονία (2022-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ