Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλλος ένας σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στην «κοινωφελή εργασία»

Τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που απασχολείται στον δήμο Μεταμόρφωσης μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) που δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου. Οπως αναφέρει, ο τραυματισμός του εργαζόμενου προήλθε από πτώση κατά τη διάρκεια εργασίας στην παρέλαση, το Σάββατο 25 Μάρτη, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε με σοβαρό κάταγμα κλείδας.

Πρόκειται για ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» από τα δεκάδες που έχουν συμβεί ειδικά στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αν και προσλήφθηκε και τοποθετήθηκε στο Τμήμα Αθλητισμού του δήμου, με καθήκοντα βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού σε αθλητική εγκατάσταση, αντί να εργάζεται στο συγκεκριμένο αυτό πόστο είχε μετακινηθεί παράτυπα κατόπιν εντολής της αρμόδιας αντιδημάρχου για να «βοηθήσει» στη διεξαγωγή της παρέλασης. Τα παραπάνω, που αποτελούν πάγια τακτική δημοτικών αρχών, αναδεικνύει η ΔΑΣ, τονίζοντας ότι πρόκειται για παράνομη εργασία σε μέρα αργίας, αφού δεν προβλέπεται ρητά στους όρους της πρόσκλησης για προσλήψεις στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας».

Η ΔΑΣ καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, ενώ απευθύνεται στους εργαζόμενους τονίζοντας ότι «μόνο εμείς, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, με τον αγώνα μας, μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες, μισθούς και ωράρια στο ύψος των σημερινών αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ