Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντείνεται η δραστηριότητα σωματείων μπροστά στην Πρωτομαγιά

Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με περιοδείες, εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες, τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Στον Βόλο, σωματεία και μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν να γίνει σήμερα, Τετάρτη, παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μια σειρά από σχολικά κτίρια, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει την επόμενη βδομάδα στη δημοτική αρχή Βόλου. Παράλληλα, θα γίνουν δράσεις σε χώρους δουλειάς και στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε χτες συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, με βασικό αίτημα την ασφάλεια του λαού της πόλης από τη διέλευση του σιδηρόδρομου, με το να προχωρήσει η υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Ακόμα, το Σάββατο 8 Απρίλη θα γίνει συναυλία με το έργο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, από τη Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το έγκλημα των Τεμπών, καλεί σε συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης τη Δευτέρα 10 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ.

Στη Ζάκυνθο

Με συμμετοχή διοικήσεων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη αγωνιστικού προγραμματισμού δράσης του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου το απόγευμα της Δευτέρας, ενόψει της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Αποφασίστηκε η απεργία την 1η Μάη να αποτελέσει άλλον έναν σημαντικό αγωνιστικό σταθμό της δράσης του συνόλου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο νησί και η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Μπροστά στη νέα τουριστική περίοδο αποφασίστηκε η στήριξη όλων των δράσεων του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού, για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις, τήρηση των ωραρίων, ρεπό κ.ά. Πρώτος σταθμός συμφωνήθηκε να είναι η συμμετοχή και με παρουσία εκπροσώπων των διοικήσεών τους, όλων των σωματείων - μελών της δύναμης του ΕΚ Ζακύνθου, στη Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων (Παρασκευή 7 Απρίλη, 7 μ.μ.). Τονίστηκε ότι πρόκειται για ζήτημα που ουσιαστικά αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο των οικογενειών στο νησί, εφόσον στον κλάδο απασχολούνται περίπου 20.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων πολλοί εκτός Ζακύνθου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 22 Απρίλη.

Νέες συσκέψεις και πρωτοβουλίες σωματείων και φορέων

-- Στα Τρίκαλα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε σύσκεψη αύριο, Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Στην Καλαμάτα, σωματεία από όλη τη Μεσσηνία καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στο Ρέθυμνο, πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συναυλία διεκδίκησης αύριο, Πέμπτη 6 Απρίλη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μικρασιατών, με σύνθημα: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος - Οι ζωές μας έχουν αξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ