Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η πανελλαδική απεργία στα Κέντρα Κοινότητας

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας, στα Παραρτήματα Ρομά και στα Κέντρα Ενταξης Μεταναστών και Κινητές Μονάδες των δήμων όλης της χώρας, απαιτώντας την παραμονή όλων τους στην εργασία χωρίς εξαιρέσεις, νέες προσλήψεις προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για πάνω από 1.000 εργαζόμενους που δουλεύουν σε δομές των δήμων από το 2017, με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να παρέχουν έργο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης.

Οπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων (ΠΑΝΣΕΚΚ), αυτήν τη στιγμή, που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο «παρά πέντε» από τη λήξη των συμβάσεών τους για μια ακόμα φορά, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για το αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν ή όχι. Ακόμα, καταγγέλλει ότι εκτός από τη διαρκή εργασιακή επισφάλεια οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των δομών και την επιπλέον επιβάρυνση με νέα αντικείμενα εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ