Παρασκευή 14 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΜΙΑ
Το σωματείο τους ίδρυσαν οι εργαζόμενοι στον μονοπωλιακό όμιλο της «Mondelez» («Chipita»)

Το μεγάλο αγωνιστικό βήμα που έκαναν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του μονοπωλιακού ομίλου της «Mondelez» («Chipita») στη Λαμία, προχωρώντας στην ίδρυση επιχειρησιακού Σωματείου, χαιρετίζουν σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους του κλάδου Τροφίμων και Ποτών ότι έγινε ένα ακόμα βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο μας. Οι συνάδελφοι στον μονοπωλιακό όμιλο της "Mondelez" ("Chipita") στη Λαμία έφτιαξαν κι αυτοί επιχειρησιακό σωματείο, συμβάλλοντας συνολικά στην οργάνωση στον κλάδο», αναφέρει η Ομοσπονδία σχετικά με την ίδρυση σωματείου σε έναν εργασιακό χώρο με εκατοντάδες εργαζόμενους.

Σημειώνει επίσης ότι «όπου υπάρχουν σωματεία που αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, εκεί τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τους εργαζόμενους», ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς.

«Η Ομοσπονδία μας επιδιώκει και στηρίζει με κάθε τρόπο την οργάνωση των εργατών του κλάδου μέσα στους χώρους δουλειάς, όμως ο καθοριστικός παράγοντας είναι να το πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να μην την αφήνουν έρμαιο στα χέρια του κάθε εκμεταλλευτή τους. Αυτήν την απόφαση πήραν και οι συνάδελφοι στη "Mondelez" ("Chipita"). Πρώτα και κύρια είναι δική τους επιτυχία!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ