Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κατά 38% αυξήθηκε η διανομή σε τράπεζες τροφίμων

Αύξηση της διανομής τροφίμων σε φτωχούς κατά 38% σε σχέση με πέρσι παρατηρείται στη Βρετανία, όπου οι εργαζόμενοι έχουν χάσει μέρος της αγοραστικής τους δύναμης. Το Trussel Trust, που στηρίζει 1.300 τράπεζες τροφίμων σε όλη τη Βρετανία, επισήμανε ότι περισσότερο από 1 εκατομμύριο πακέτα δόθηκαν σε παιδιά και ότι έως τον Μάρτη 760.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις τράπεζες τροφίμων της, αύξηση κατά 38% σε ετήσια βάση. Σε αυτούς συμπεριλαμβανόταν αριθμός - ρεκόρ εργαζομένων, οι μισθοί των οποίων δεν αρκούσαν για να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής...

Τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα και με κρατικά στοιχεία, αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια τη μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους από τη δεκαετία του 1950, απ' όταν διατηρούνται αρχεία. Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη βδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 10,1% τον Μάρτη. Ομως, οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών ήταν κατά 19,1% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1977. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Απρίλη έφτασε το 17,3%, βάσει στοιχείων της βιομηχανίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας Αγγλίας, Χιου Πιλ, προειδοποίησε ότι οι επιπτώσεις του πληθωρισμού θα πλήξουν για αρκετό καιρό τα λαϊκά στρώματα προβλέποντας πως θα συνεχίσουν να «εισπράττουν» την αύξηση του κόστους παραγωγής που υφίστανται επιχειρήσεις και μονοπώλια και καλώντας τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν με τη λιτότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ