Τετάρτη 3 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέο «επίδομα» εκβιασμού των ανέργων

Θα είναι αναγκασμένοι να δεχτούν δουλειά οπουδήποτε στη χώρα

Νέες περικοπές σε επιδόματα και εκβιασμό των ανέργων, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι (Αδέλφια της Ιταλίας, Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια), καταργώντας το «κοινωνικό εισόδημα», το οποίο είχε εγκριθεί το 2019 από την κυβέρνηση της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την καταβολή οικονομικών βοηθημάτων σε πολίτες που είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Το νέο «επίδομα» θα ονομάζεται «εισόδημα ένταξης». Από 8.400 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, το ανώτατο ποσό περιορίζεται στις 6.000 ευρώ τον χρόνο, θα μπορεί να καταβάλλεται σε οικογένειες, μέλη των οποίων είναι ανήλικα παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες και πολίτες άνω των 60 ετών.

Το νέο εισόδημα ένταξης θα μπορεί να χορηγείται για 12 μήνες και στη συνέχεια μετά από μια παύση να ανανεώνεται για άλλον έναν χρόνο.

Στην περίπτωση, όμως, στην οποία πολίτες που είναι σε θέση να δουλέψουν αρνούνται πρόταση εργασίας (συμβόλαιο αορίστου χρόνου και σε οποιαδήποτε περιοχή της Ιταλίας ή για πιο βραχύβιες συνεργασίες σε απόσταση 80 χλμ.) η καταβολή του νέου αυτού επιδόματος θα σταματά αυτόματα...

Αντίστοιχες διατάξεις εκβιασμού των ανέργων έχουν προωθηθεί ή προωθούνται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ