Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ο λαός και στην Ηλεία έχει πολλούς λόγους να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον Πύργο, με ομιλητή τον Δ. Τζαβάρα

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, δυναμώματος ταυτόχρονα των εργατικών - λαϊκών αγώνων, απέναντι σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, στάλθηκε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο χτες το βράδυ.

Στη μαζική συγκέντρωση, οικοδόμοι καλούσαν σε «δαγκωτό ΚΚΕ», σημειώνοντας «όλο τον κόσμο χτίζουμε αλλά μένουμε στο νοίκι», αγρότες τόνιζαν «με τιμές κάτω του κόστους, σου πίνουν το αίμα, σε ξεκληρίζουν, φτάνει πια, ως εδώ, ισχυρό ΚΚΕ» και νεολαίοι με πανό τους δήλωναν ότι «η νέα γενιά έχει ιδανικά, θα φτιάξει έναν κόσμο χωρίς αφεντικά».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Κάλεσε να απορριφθούν από τον λαό τα κάλπικα διλήμματα περί ακυβερνησίας της χώρας που προβάλλουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την ίδια ώρα που τα στελέχη τους ομολογούν ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, φτάνοντας το ψηφοδέλτιο του Κόμματος παντού, μέσα στις επόμενες μέρες.

Σημείωσε την ανάγκη να μη χαθεί καμιά λαϊκή ψήφος σε αποδεδειγμένα «δεκανίκια» και «ρεζέρβες» του ίδιου αντιλαϊκού συστήματος, τύπου ΜέΡΑ25, ή στην αποχή και το άκυρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για λύσεις προς όφελος του λαού.


Χαιρετίζοντας την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, στάθηκε στην ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ στον νομό, το οποίο από τις πρόσφατες μεγάλες, πολύμορφες απεργίες και εκδηλώσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη μέχρι την ανάδειξη της ανάγκης για ισχυρό φιλειρηνικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, έβαλε τη σφραγίδα του.

Αναφέρθηκε στην αλυσίδα δομών και εγκαταστάσεων που λειτουργούν (όπως η Ανδραβίδα, ο Αραξος κ.ά.) και άλλων σχεδιαζόμενων, στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της χώρας προσφέρουν «γην και ύδωρ» στους παγκόσμιους δολοφόνους, εμπλέκοντας τον λαό σε επικίνδυνες εξελίξεις και συνέπειες.

Επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι, επίσης, οι οικονομικές εξελίξεις, και οι τοπικές, ένα έδαφος - φωτιά που οξύνει το σύνολο των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, και στην Ηλεία, με επιπτώσεις εις βάρος της πλειοψηφίας του λαού, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων εργαζομένων στον τουρισμό - επισιτισμό, των μικρότερων εμπόρων - βιοτεχνών - επαγγελματιών, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των παραγωγών της μαύρης σταφίδας κ.ά., αλλά με ορισμένους να κάνουν χρυσές δουλειές (μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού - επισιτισμού, του εμπορίου, της γης κ.ά.). Η καπιταλιστική ανάπτυξη καλά κρατεί, όμως, είναι για τους λίγους, οι πολλοί δεν έχουμε λαμβάνειν».


Υπογράμμισε ότι στην πρώτη γραμμή της πάλης και στον νομό για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, απέναντι σ' όλους όσοι τα επιβουλεύονται, είναι το ΚΚΕ, ως κόμμα και μέσω των μελών του σε κάθε εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο φορέα, προσθέτοντας: «Παλέψαμε και παλεύουμε μαζί με πολλούς συμπατριώτες, που δεν είναι απολύτως σύμφωνοι μαζί μας σε όλα, όμως, αυτήν την κοινή πάλη εμείς, στο ΚΚΕ, την έχουμε πολύ ψηλά».

Αναφερόμενος στους βιοπαλαιστές αγρότες, στη στήριξη που έχουν στον αγώνα επιβίωσής τους από το Κόμμα, τόνισε: «Είναι, ιδιαίτερα, η αναγνωρισμένη, όχι μόνο παλιότερη, αλλά και σύγχρονη συμβολή μας στην υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αιτημάτων της και των αγώνων της, των καλλιεργειών της, των χωριών και των ίδιων των σπιτικών της, απέναντι σε κάθε εχθρό της, με πρόσφατη τη μάχη στις φωτιές και για αντιπλημμυρικά έργα, όπου ο Ηλείος μικροαγρότης, στον αγώνα του, μεταξύ των άλλων μέτρησε και τους πραγματικούς του φίλους και όπου έγινε πράξη το σύνθημα "Μόνο ο λαός σώζει τον λαό"».

Μας θέλουν πελάτες στην εξέδρα και όχι πρωταγωνιστές στο γήπεδο

Τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι μόνος του αλλά έχει αποκούμπι το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον νομό, τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, κάλεσε κανείς να μη μείνει παθητικός αποδέκτης στα όσα προβλήματα βιώνει. Στον χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σαν άνθρωπος του αθλητισμού γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ένας κινητικά δραστήριος άνθρωπος μέσα στο γήπεδο έχει περισσότερες προϋποθέσεις να γίνει και κοινωνικά δραστήριος και έξω απ' αυτό.

Αυτό δεν το θέλουν όσοι μας κυβέρνησαν και κυβερνούν. Και γι' αυτό ο αθλητισμός αποτελεί πολυτέλεια για λίγους και όχι δικαίωμα για τους πολλούς. Γι' αυτό η χώρα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά. Στρίβουν το κεφάλι αδιάφορα όταν ακούνε για χρηματοδότηση, για υποδομές, για διορισμούς γυμναστών στα σχολεία, για εξοπλισμό και προσωπικό στα στάδια. Μας θέλουν πελάτες στην εξέδρα και όχι πρωταγωνιστές στο γήπεδο».

«Είμαι εδώ ανάμεσα στους κομμουνιστές αλλά και σε φίλους από τον χώρο της αριστεράς, που είναι μαζί μας, με το ΚΚΕ, αυτήν τη φορά, γιατί καταλαβαίνουμε όλοι ότι στα αστικά κόμματα, ακροδεξιά, δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά, κεντροδεξιάς φρονιμάδας, που συγκυβερνούν εδώ και χρόνια... γιατί καταλαβαίνουμε και αγανακτούμε ότι λένε ψέματα πολλά... κι είπαμε εδώ με το ΚΚΕ θα ακούσουμε μόνο αλήθειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Αθανάσουλας στον δικό του χαιρετισμό, προσθέτοντας: «Είμαστε εδώ γιατί δεν μας πείθουν πια με τις κοκορομαχίες τους ότι οι ομοιότητές τους είναι τάχαμου διαφορετικότητα... Είμαστε εδώ στο ΚΚΕ, που είναι ο μοναδικός χώρος, που μπορεί και πρέπει να σταθεί κάθε αριστερός άνθρωπος, με τη σιγουριά ότι ο αγώνας, η ψήφος του δεν θα πάει χαμένη, δεν θα ανατραπεί... δεν θα ξεγελαστεί. Γιατί εδώ είναι η πλευρά της συνέπειας και της σταθερότητας των λόγων, των αξιών και των πράξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ