Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Στους εκβιασμούς και στα διλήμματα απαντάμε: Μόνοι τους και όλοι μας, με ισχυρό ΚΚΕ!»

Σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πάτρας μίλησε το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας

«Μέχρι τώρα είχαμε σταθερές κυβερνήσεις, τις οποίες ο λαός έζησε και έχει πείρα, αφού καμία δεν απέτρεψε τα αντιλαϊκά μέτρα εναντίον του», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος, σε ομιλία του σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πάτρας το πρωί της Πέμπτης, καλώντας να γίνει αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Κόμματος από ακόμα περισσότερους στις εκλογές της 21ης Μάη.

Τόνισε ότι εντός του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος δεν μπορούν να συνυπάρξουν τα επιχειρηματικά κέρδη και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί με την λαϊκή ευημερία, ενώ υπογράμμισε πως ανεξαρτήτως σύνθεσης της επόμενης αστικής κυβέρνησης (μονοκομματικής, συνεργασίας, με φιλελεύθερο, σοσιαλδημοκρατικό ή άλλο πρόσημο) αυτή θα δεσμεύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης, των επιλογών της ΕΕ για την περαιτέρω εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Θύμισε δε πως ό,τι κατάκτηση είχαν οι εργαζόμενοι προήλθε από τον δικό τους αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, όπως συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, στην COSCO, και σε μια σειρά άλλους χώρους.

Επεσήμανε ότι η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά., με τη διαχρονική απαξίωση και κατάργηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, τη μη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, ζητήματα που θεωρούνται κόστη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, οδηγεί σε δεκάδες «Τέμπη» καθημερινά στους χώρους δουλειάς, με νεκρούς και σακατεμένους εργαζόμενους σε τακτική βάση.

Ανέδειξε δε ότι η ίδια πολιτική ακολουθείται και για μια σειρά αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού (αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ.), τονίζοντας πως η προεκλογική πρόταση της ΝΔ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους σε ιδιωτικές εταιρείες, ουσιαστικά αποτελεί παράδοσή τους στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους, απομακρύνοντας τις ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων γι' αυτόν τον σκοπό.

«Αυτό που φάνηκε ανάγλυφα και με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη είναι αυτό που το ΚΚΕ τόνισε από την πρώτη στιγμή και που ολοένα και περισσότεροι κατανοούν. Οτι δηλαδή ή θα ευημερούν τα κέρδη τους, εις βάρος των ζωών μας, ή θα θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες, των οικογενειών και των παιδιών μας, δυναμώνοντας τη δράση μας με ισχυρό ΚΚΕ παντού», υπογράμμισε, καλώντας να μη χαθεί καμία ψήφος, να είναι όσο το δυνατόν πιο κάτω ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Κάλεσε επίσης να μην πεταχτεί καμία ψήφος στα λεγόμενα «αντισυστημικά» κόμματα, είτε πρόκειται για τα διάφορα ακροδεξιά - φασιστικά μορφώματα, που έχουν δώσει δείγματα γραφής, υπερασπίζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιτιθέμενα σε μετανάστες, συνδικαλιστές, εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι, είτε για άλλους που φοράνε τον μανδύα της «ρήξης», όπως το ΜέΡΑ25, ο επικεφαλής του οποίου έχει υπηρετήσει σε κυβερνητικές θέσεις και φτάνει στο σημείο να δηλώνει υπέρ του επαγγελματικού στρατού, δηλαδή «υπέρ των επαγγελματιών δολοφόνων, υπηρετών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

«Εμείς καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Αναδείξαμε ότι θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Δεν περιμέναμε, καλλιεργώντας αυταπάτες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε ακόμα και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής στην πανδημία. Βγήκαμε μπροστά, οργανώσαμε τη λαϊκή πάλη και συνεχίζουμε», τόνισε, καλώντας σε υπερψήφιση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιφυλάξεις που ο καθένας μπορεί να έχει.

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ αποτελεί σταθερή αξία. Δεν μεταλλάσσεται, δεν μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο μετά τις εκλογές. Αυτήν του τη σταθερότητα, και εδώ στην Πάτρα, την έχει δει ο λαός και με τη δημοτική αρχή, την οποία στηρίζει το Κόμμα μας και καλούμε να επανεκλεγεί. Στους εκβιασμούς και στα διλήμματα της επόμενης μέρας, όπου όλοι τους μαζί μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, να απαντήσουμε με το "όλοι μας και μόνοι τους", με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, για έναν ακόμα πιο δυνατό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ