Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Η ερήμωση του τόπου αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καστοριάς, λόγω καιρικών συνθηκών, και χαιρέτισε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς του ΚΚΕ, Γιώργος Τίγκας.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Χριστάνης μεταξύ άλλων στάθηκε στο ζωντανό παράδειγμα της περιοχής, που δείχνει το πώς η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με την ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων, αυτό του κλάδου της γούνας, όπου ο περιβόητος εξαγωγικός προσανατολισμός οδήγησε σε χρέη για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και μαζικά λουκέτα, όπως και μαζική ανεργία για τους εργαζόμενους του κλάδου, ενώ η κυβέρνηση έχει σταθερή πολιτική στήριξης των γουνοβιομηχάνων.

Ακόμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής προσφέρεται για να βγουν μια σειρά συμπεράσματα, ιδιαίτερα κρίσιμα για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση για πάρα πολλά νέα ζευγάρια.

«Η μείωση των γεννήσεων, τα προβλήματα στο δημογραφικό, η ερήμωση της υπαίθρου, κυρίως των χωριών, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε μοιραία.

Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, που εφαρμόστηκαν από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις διαχρονικά και οδήγησαν από τη μια στην τρομερή εργασιακή ανασφάλεια, την προοπτική γενικά στη ζωή των νέων, και από την άλλη υποβάθμισαν σταδιακά και απόλυτα συνειδητά σημαντικές πλευρές για τις ζωές των οικογενειών της υπαίθρου. Τέτοιες είναι η πρόσβαση σε σύγχρονες δομές Υγείας, σε δημόσιες αθλητικές δομές, στον πολιτισμό και συνολικότερα σε ζητήματα που επιδρούν καθοριστικά στην ποιότητα της ζωής».

Κλείνοντας, ο Νίκος Χριστάνης τόνισε πως στο σήμερα οι εξελίξεις θέτουν το πραγματικό δίλημμα «ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος». «Μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη για να ακούγονται η φωνή και τα προβλήματα του λαού, περισσότεροι μαχητικοί συμπαραστάτες στον αγώνα για το δίκιο, για να μπαίνουν εμπόδια», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ