Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Νέα υπόθεση κατασκοπείας

Νέα υπόθεση κατασκοπείας βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγους μήνες αφότου έγιναν οι διαρροές για τη φερόμενη ως Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα», που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα.

Οπως έγινε γνωστό, το ελληνικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε ανάκληση της ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία, αφού έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Την εντολή για την έρευνα φέρεται να έδωσε η ΕΥΠ. Ο 39χρονος «Αλέξανδρος» μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021, όταν επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας. Είχε προηγηθεί έρευνα που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «Cobra» της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη. Στην έρευνα λέγεται ότι εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης, με Αυστριακούς αξιωματούχους να επιμένουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε έναν Ρώσο κατάσκοπο».

Ανεξάρτητα από το τι ισχύει και τι όχι, τέτοιες εξελίξεις αναδεικνύουν τους κινδύνους από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, και την αντίδραση άλλων κέντρων, με τη σφραγίδα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ