Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τελευταίο «αντίο» στην αγωνίστρια Ελένη Παπαφάγου

Το τελευταίο «αντίο» στην Ελένη Παπαφάγου, μαχήτρια της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, εκ των ελάχιστων επιζώντων της, είπαν το πρωί της Κυριακής στο νεκροταφείο της Σκάλας Λακωνίας με πολιτική κηδεία, όπως ήταν η επιθυμία της, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι της οικογένειάς της.

Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του Κόμματος και του Παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο επικήδειος έγινε από τον Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλο, εκ μέρους της ΤΕ Λακωνίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Συναγωνίστρια Ελένη, ήσουν ένα πρότυπο προσωπικότητας αξιόλογης, ακέραιης, και έντιμου χαρακτήρα.

Πορεύτηκες όπως αρμόζει σε μία αγωνίστρια όλη τη ζωή σου, χωρίς παρεκκλίσεις. Να είσαι ήσυχη ότι το καθήκον σου το έκανες.

Σ' αυτήν τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού, θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην αδελφή σου Στέλλα, στα ανίψια σου Αγγελική, Γιούλα, Αντωνία, Χρυσάφω, Σταύρο, Κώστα, Γιάννη και σε όλους τους συγγενείς σου.

Σου δίνουμε τον λόγο μας και να είσαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δύσκολο μα όμορφο αγώνα για τη νέα κοινωνία που και εσύ ονειρεύτηκες, για τον σοσιαλισμό. Θα είσαι πάντα μέσα στους αγώνες και στις καρδιές μας. Θα είσαι πάντα μες στην καρδιά μας και στο μυαλό μας, παράδειγμα για μας. Καλό σου ταξίδι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ