Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Με ξοφλημένα τερτίπια εκβιάζει τη λαϊκή ψήφο

Eurokinissi

Με αντιγραφές ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης προπαγάνδας, «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι με τη ΝΔ», συνεχίζει να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρό του χτες από το Ρέθυμνο να υποστηρίζει ότι «κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εξ αντικειμένου ευνοεί το σχέδιο της ΝΔ. Να είναι παντοδύναμη και ανενόχλητη. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το ανατρέψει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ταυτίστηκε μαζί της σε 8 στις 10 ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο, βάζοντας έτσι πλάτη επί μια τετραετία στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτος στις εκλογές με 20 μονάδες διαφορά, κι ετοιμάζεται για άλλη μια θητεία στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» με οδηγό το κοινό τους σχέδιο, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις. Τόσο... «αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη και της πολιτικής του».

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας πριν μερικά χρόνια έλεγε διαφορετικά πράγματα για το ιδεολόγημα της «χαμένης ψήφου», που τώρα το ασπάζεται. Συγκεκριμένα, το 2007 έγραφε στην «Athens Voice»: «Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, τα ίδια και τα ίδια. Πάντα έρχεται εκείνη η κρίσιμη στιγμή που τα πολιτικά επιχειρήματα, οι θέσεις και οι αντιθέσεις, οι ιδέες και τα προγράμματα πάνε περίπατο και τη θέση τους παίρνει πάντα το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα περί "χαμένης ψήφου": Μην ψηφίσεις αυτό που προτιμάς, γιατί θα βγει ο άλλος που δεν γουστάρεις καθόλου, άρα ρίξτο με βαριά καρδιά στον αντίπαλό του, κι ας μη σε πείθει. Η ψήφος συνείδησης χαρακτηρίζεται χαμένη».

Καμία έκπληξη βέβαια οι σημερινές ξετσιπωσιές και τα καρμπόν ψευτοδιλήμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ που τροφοδότησε τη ΝΔ με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ανθρώπων στους οποίους πρόβαλε τη λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική προς όφελος του λαού, παρουσιάζοντας σαν μονόδρομο τη διαχείριση των στρατηγικών στόχων του κεφαλαίου, τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.

Και τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ότι έχει τάχα ευθύνη, γιατί όπως ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα «η απλή αναλογική τελικά δεν λειτούργησε προς όφελος των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά λειτούργησε προς όφελος της δεξιάς. Και αυτό γιατί οι ίδιες προοδευτικές δυνάμεις - κι έχουν ευθύνη γι' αυτό - όταν τους δίναμε το χέρι, κοίταζαν πώς θα κόψουν το δικό μας χέρι και πώς θα κάνουν μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ενάντια στον Μητσοτάκη και στη ΝΔ που κυβερνάει»! Σημαία ευκαιρίας δηλαδή η απλή αναλογική για τα διάφορα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια και... υπόλογο του ΚΚΕ, που δεν βάζει πλάτη για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες όσων υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Κατά τα άλλα, ενδεικτική της ταύτισης με τη ΝΔ ήταν και η παρουσίαση χτες της «νέας εθνικής στρατηγικής» για τον τουρισμό, με προτάσεις βγαλμένες από τα πιο τρελά όνειρα μεγαλοξενοδόχων και τουρ οπερέιτορ για «πράσινες μπίζνες» και «επιταγές χωρίς αντίκρισμα» για τους εργαζόμενους στην τουριστική γαλέρα, για ελέγχους που θα διασφαλίζουν ότι... δεν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στον κλάδο.

Στο μεταξύ, με φωνές και εμπόριο πατριωτισμού επιχείρησε να κρύψει τα παιχνίδια που παίζουν από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα στις πλάτες της μειονότητας, λέγοντας: «Φτάσανε στο σημείο να μας πούνε μειωμένης εθνικής αντίληψης Ελληνες. Να μας πούνε μειοδότες. Ποιους; Εμάς. Που κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια βάζοντας πάντα μπροστά το πατριωτικό καθήκον», όπως βάφτιζε τα ΝΑΤΟικά σχέδια που βάζουν στο στόχαστρο και τη μειονότητα, μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ