Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ενίσχυση και πάλι του ΚΚΕ, για πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα

Ενα κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο τα αστικά κόμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που για χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα, σκόπιμα απέφυγαν κάθε ουσιαστική συζήτηση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι η επερχόμενη επίθεση από το νέο μνημόνιο - το Ταμείο Ανάκαμψης - σε μισθωτούς, σε εργαζόμενους και στις λαϊκές τάξεις. Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) «βεβαίως και αποτελεί μνημόνιο».

Ταυτόχρονα, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αφού συμφώνησαν στο Ευρωκοινοβούλιο για την εφαρμογή του, καλλιέργησαν την κίβδηλη εικόνα περί ροής «χρήματος με ουρά», το οποίο, μάλιστα, έρχεται ως δωρεά από την ΕΕ. Απέναντι σε αυτό το στρεβλό και πάντως αναληθές προπαγανδιστικό αφήγημα, το ΚΚΕ απέδειξε πως το ΤΑΑ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα υπερμνημόνιο αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρόκειται για έναν ακόμα κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό με ορίζοντα αποπληρωμής το 2058, που περιλαμβάνει 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις». Μηχανισμό φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος στα κράτη - μέλη, την ώρα που προκλητικά θα εντείνεται ο όγκος χρηματοδοτήσεων και θα εκτείνεται η επιδότηση, αλλά και ο πάμφθηνος δανεισμός, σε επιχειρηματικούς - επενδυτικούς ομίλους της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ο τομέας της Υγείας αποτελεί εύγλωττο παράδειγμα των αντιλαϊκών στόχων όλων αυτών των επιδοτήσεων. Για παράδειγμα, η ευρωενωσιακή πολιτική με τους εγχώριους πολιτικούς εκπροσώπους της διοχετεύει το χρήμα εκεί όπου ενισχύεται το εμπόριο της Υγείας. Πρόδηλα, το πολιτικό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως ζήτημα ζωής. Για τον αστικό κυβερνητισμό και τα κόμματα - φαντάσματα και κόμματα - ιμάντες του συστήματος, μετρούν τα κέρδη και όχι οι ζωές.

Επομένως, αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

Οχι σε επιλογές των απατηλών υποσχέσεων και σε κυβερνητικές εναλλαγές που διαιωνίζουν την αντιλαϊκή επίθεση και που δημιουργούν συνθήκες αποδοχής της σημερινής τάξης πραγμάτων.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατή και η λαϊκή πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ενίσχυση και πάλι του ΚΚΕ για πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Για πάλη ανατροπής των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών σχεδίων που υπονομεύουν την ειρήνη και κατεδαφίζουν τα εργασιακά.

Η ανοδική πορεία του ΚΚΕ αποτελεί απόδειξη ότι είναι εφικτό ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα της προσαρμογής στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Με πρωταγωνιστή τον λαό, το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά για τη ριζοσπαστική ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδίων και πολιτικών, αποδεικνύοντας πως ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι εφικτός προς τις εκρηκτικές ανάγκες του σήμερα και, βέβαια, απολύτως συμβατός με την ειρήνη και με το δικαίωμα του κάθε λαού να καθορίζει την τύχη του.

Στις 25 του Ιούνη δυναμώνουμε κι άλλο το ΚΚΕ, για πραγματική, ισχυρή αντιπολίτευση, ώστε να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.


Κώστας ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας(2019-05-16 00:00:00.0)
Ο λαός με την πάλη του να αχρηστεύσει τις παγίδες...(2017-08-13 00:00:00.0)
Ο λαός να δυναμώσει την πάλη ενάντια στα μνημόνια, την πάλη για διέξοδο σε όφελός του, ενισχύοντας το ΚΚΕ(2015-08-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα στήριξης στην πρόταση πάλης του ΚΚΕ(2015-08-09 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στήριξης στην πρόταση πάλης του ΚΚΕ(2015-08-04 00:00:00.0)
Πλειοδοτεί στα ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ(2012-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ