Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σε στήριξη του ΚΚΕ καλούν εκπαιδευτικοί του νομού

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, καλώντας σε νέα ενίσχυσή του και μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη, εκφράζουν εκπαιδευτικοί από τη Ζάκυνθο. Σε κείμενό τους τονίζουν:

«Στις 21 Μάη, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, κάναμε ένα πρώτο βήμα ισχυροποιώντας το ΚΚΕ. Μπροστά στη νέα εκλογική μάχη στις 25 Ιούνη πρέπει τα βήματα να γίνουν ακόμη περισσότερα και ακόμη αποφασιστικότερα.

Η επόμενη κυβέρνηση έχει έτοιμο το πρόγραμμα και το βλέπουμε ήδη από τώρα: Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, αύξηση της φορολογίας στον λαό, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, "ψαλίδισμα" στα μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Το ΚΚΕ στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογών έδωσε ακόμη ένα δείγμα γραφής του πώς θα κάνει αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Μαζί με τον λαό: Απέτρεψε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κινητοποιήθηκε ενάντια στην άναρχη τοποθέτηση ΑΠΕ. Ανάγκασε την κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική τη ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευή, μετά την κρατική/εργοδοτική δολοφονία εργάτη στο Πέραμα.

Είναι σίγουρο ότι η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο απαιτητική για το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, μια και η επίθεση θα ενταθεί. Ηδη τα κυβερνητικά κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) παίρνουν πίσω ακόμα και αυτές τις κάλπικες υποσχέσεις τους και ομολογούν ότι η Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν (που ουσιαστικά απαγορεύει αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, επιβάλλει πάγωμα των τριετιών και ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις κρατικές δαπάνες για Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια) είναι το κοινό τους πρόγραμμα είτε βρεθούν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Ολα αυτά και άλλα 350 προαπαιτούμενα σε βάρος του λαού παίρνονται για να δοθούν τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε την παρούσα δήλωση, κρίνοντας από την εμπειρία μας, καλούμε τους συναδέλφους αλλά και όλο τον λαό να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στα κόμματα που ουσιαστικά θα συγκυβερνήσουν την επόμενη τετραετία. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι και ένα καρφί στο μάτι των μονοπωλίων και των κομμάτων τους. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους για πλειστηριασμούς και εξώσεις από την πρώτη κατοικία.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι ένα μετερίζι αντίστασης ενάντια στους σχεδιασμούς της επόμενης κυβέρνησης και της κυβερνητικής αντιπολίτευσης για υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και Υγείας.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι και μια απάντηση στη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τη θεωρία "των δυο άκρων", μέσω της οποίας παραχαράκτες σαν τον Μαραντζίδη ταυτίζουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό, λοιδορώντας την ένδοξη πάλη του λαού μας. Στις 21 Μάη κάναμε ένα βήμα. Στις 25 Ιούνη συνεχίζουμε ακόμα πιο θαρρετά, πιο αταλάντευτα, πιο αποφασιστικά!

Κάθε "κόκκινη" ψήφος και ένα βόλι ενάντια σε αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού! Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρός λαός - Μόνοι τους και όλοι μας!».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Βίκυ Αποστολάτου, φιλόλογος, 2ο ΓΕΛ, γραμματέας ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Μαίρη Βαρβαρίγου, χημικός. Ελένη Γκόγκου, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, 3ο Δημοτικό Ρίζας. Ιωάννα Ηλία, 3ο Γυμνάσιο. Ελένη Καλλιανιώτη, σχολική ψυχολόγος. Αγγελική Κεφαλληνού, φυσικός. Κωνσταντίνος Κόκλας, δάσκαλος, Δημοτικό Κάμπου. Σοφία Κωστίδου, φιλόλογος, 2ο ΓΕΛ. Μαρία Λάζου, 1ο ΓΕΛ. Γιάννης Μπελέρης, 3ο Δημοτικό, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ. Μαρία Παγανοπούλου, φιλόλογος, 1ο Γυμνάσιο. Στέλιος Παλλαδινός, μηχανολόγος, ΕΠΑΛ, ταμίας ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Φώτης Προβής, φιλόλογος, 3ο Γυμνάσιο, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Μαριέττα Ρένεση, δασκάλα, Δημοτικό Κάμπου. Ζωή Σελίμη, δασκάλα, 2ο Δημοτικό. Παύλος Στράνης, φιλόλογος. Βάσω Τζιβανάκη, φιλόλογος, 2ο Γυμνάσιο. Σοφία Φουράκη, μουσικός, 4ο Δημοτικό, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ. Εβίτα Χαντζιάρα, μαθηματικός, Γυμνάσιο Κατασταρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ