Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Αύριο από το εξωτερικό το πρώτο σήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Λευκωσία
Λευκωσία
Αύριο Σάββατο προσέρχονται στις κάλπες οι εκλογείς του εξωτερικού, στα 102 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε 35 χώρες, αφού θυμίζουμε πως η διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές στο εξωτερικό διεξάγεται μια μέρα νωρίτερα από ό,τι στην Ελλάδα.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό αυτές τις μέρες μεγάλωσαν περαιτέρω την προσπάθεια, το μαχητικό κάλεσμά τους και συνεχίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό και με πολλές ψήφους από Ελληνες μετανάστες, εργαζόμενους και φοιτητές σε άλλες χώρες.

Αισιόδοξο μήνυμα έστειλαν οι συγκεντρώσεις σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη

Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ στις σκανδιναβικές πρωτεύουσες και συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Ιούνη στη Στοκχόλμη και την Κυριακή 18 Ιούνη στην Κοπεγχάγη, μίλησε ο Κώστας Τριανταφύλλου, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γαστρεντερολόγος στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Χαρακτηριστικό στοιχείο και στις δύο συγκεντρώσεις ήταν η προσέλευση νέων μεταναστών, που για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ.

Ο Κώστας Τριανταφύλλου τόνισε τη σημασία που θα έχει στις εκλογές της 25ης Ιούνη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, προκειμένου να μην κλαπούν οι έδρες του με τον καλπονοθευτικό νόμο που αυτές θα πραγματοποιηθούν. «Το πολύ ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που πέτυχε το Κόμμα μας στις εκλογές της 21ης Μάη στις κάλπες της Σκανδιναβίας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, όπως δείχνει η καθημερινότητα και η πείρα των Οργανώσεων από το νέο άνοιγμα σε περισσότερους μετανάστες», ανέφερε.

Στοκχόλμη
Στοκχόλμη
Σημείωσε ότι οι μετανάστες έχουν διπλή πείρα, «είτε εργαζόμενοι, είτε φοιτητές, είτε μεταπτυχιακοί επιστήμονες παρακολουθούν και γεύονται από πρώτο χέρι τις συνέπειες του ξεχαρβαλώματος κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και μάλιστα στις σκανδιναβικές χώρες που είχαν και καλύτερες υποδομές και συμπεραίνουν ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν παράδεισοι».

Καταλήγοντας κάλεσε σε «ψήφο στο ΚΚΕ για να ενισχυθεί η δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση και για τους μετανάστες στις χώρες διαμονής. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και εκφράστηκε η αισιοδοξία για ένα ακόμη καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές.

Μαζικές συσκέψεις στην Κύπρο

Συσκέψεις σε Λευκωσία και Λεμεσό διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αννα Γρηγοριάδου, υποψήφια βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μετανάστρια στη Γερμανία.

Την Κυριακή 18 Ιούνη, στη Λεμεσό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Λεμεσού, την οποία άνοιξε ο Γραμματέας της Χρήστος Καραπέδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ακόμα περισσότεροι Ελληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Λεμεσό να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αννα Γρηγοριάδου, η οποία επεσήμανε τις δράσεις του Κόμματος όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα, από την πανδημία μέχρι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν όλα τα άλλα αστικά κόμματα για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια και που δεσμεύονται να την συνεχίσουν.

Τη Δευτέρα 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Λευκωσίας. Η σύσκεψη ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Γραμματέα της Οργάνωσης Σταμάτη Τσιπιλή, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη τις μέρες που μένουν να εξασφαλιστεί μέχρι και η τελευταία ψήφος στο ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα σε πολύμορφη στήριξη προς το Κόμμα και από τους Κύπριους φίλους του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Αννα Γρηγοριάδου έφερε παραδείγματα από διάφορες «προοδευτικές» κυβερνήσεις και την εμπειρία που υπάρχει από αυτές σε χώρες της Ευρώπης, ενώ επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, οι Ελληνες μετανάστες στην Κύπρο, δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις χρεοκοπημένες προτάσεις του ΜέΡΑ25 ή άλλων τέτοιων κομμάτων. Ανέδειξε τις ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που με την ψήφο τους και τις πολιτικές επιλογές τους στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Κάλεσε τους Ελληνες μετανάστες να τους καταδικάσουν, επιλέγοντας το ΚΚΕ, τη μόνη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση.

Τη συζήτηση που ακολούθησε, απασχόλησε η κατάσταση σε μια σειρά κλάδους όπως η Υγεία και η Παιδεία, δίνοντας την ευκαιρία στην ομιλήτρια να μεταφέρει την εμπειρία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ