Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την Κυριακή ΚΚΕ για να γίνει κόκκινη, φωτεινή η λαϊκή ελπίδα και ορμή!

Ελένη Μπέλλου: Πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, στον δρόμο της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής

Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ έστειλε η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, όπου μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και χαιρέτισε ο Νίκος Τέγος, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας του Κόμματος.

«Εδώ στην Καρδίτσα, στην πόλη και στην ύπαιθρο, πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κατανοητό το σύνθημα: Πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, στον δρόμο της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής. Γιατί αυτό σημαίνει "με το ΚΚΕ δυνατό, ο λαός σώζει τον λαό"», τόνισε η Ελένη Μπέλλου, ξεκινώντας την ομιλία της και πρόσθεσε πως «σημαίνει ότι παλεύουμε για το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, για τη σταθερή δουλειά με ελεύθερο χρόνο, για να μη χάνονται οι δυνατότητες της γεωργικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής παραγωγής, να συνδέεται με τη βιομηχανία που θα οργανώνεται με σκοπό όχι το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για όλα όσα χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία του, οι συνταξιούχοι».

Στη συνέχεια κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ «για ν' αντικρούσουμε νέα επίθεση του κεφαλαίου, που είναι προδιαγεγραμμένη από τον ίδιο τον καπιταλιστικό οικονομικό κύκλο. Και είναι προδιαγεγραμμένη η επίθεση γιατί είναι ήδη πραγματικότητα η ύφεση στην Ευρωζώνη. Ρωτήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ σ' ένα από τα δικά τους φόρα: "Η Ελλάδα δεν είναι σε ύφεση;" και απάντησε ότι είναι σε "υπερθέρμανση", δηλαδή στο κατώφλι της κρίσης, σύμφωνα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν μεταξύ τους, όχι τη γλώσσα που χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν τον εργαζόμενο, τον νέο.


Ετοιμάζουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε τα σπασμένα να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι. Με τον τρόπο του το είπε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης: "Χρειάζεται νέο οικονομικό μοντέλο, να μη στηρίζεται στην κατανάλωση". Αλλά ποιος καταναλώνει υπερβολικά; Ο εργάτης, ο αγρότης, η νοσοκόμα, η κομμώτρια, ο επαγγελματίας της γειτονιάς; Είναι σπατάλη να πας ένα ταξίδι, να βγεις ένα βράδυ; Κατανάλωση θεωρούν τον εγχώριο επισιτισμό - τουρισμό, όχι αυτόν που αφορά τον ξένο τουρισμό, αυτός είναι ανάπτυξη!».

Επειτα, ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ήταν τότε, τη στιγμή της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, στην πιο δύσκολη δηλαδή στιγμή για τους περισσότερους επαγγελματίες λόγω γενικευμένης αναδουλειάς, όπου γιγαντώθηκε συνειδητά η φορολογία των επαγγελματιών, με τους γνωστούς μνημονιακούς νόμους. Τότε και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, καθιερώθηκε το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, επιβλήθηκε η προκαταβολή φόρου στο 100% και βεβαίως καθιερώθηκαν και δεκάδες άδικοι έμμεσοι φόροι που ψαλίδισαν παραπέρα το ήδη μειωμένο εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας. (...) Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αντιμετωπίζει τους επαγγελματίες ως εργαζόμενη κοινωνική δύναμη που συμβάλλει στον συνολικό κοινωνικό πλούτο, δεν τους θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα στον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η ΕΕ, τα καπιταλιστικά επιτελεία».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «η πολιτική εξουσία του κεφαλαίου έχει πολλά κομματικά - κυβερνητικά πρόσωπα, πολλούς εναλλακτικούς βουλευτικούς συσχετισμούς, που μέσα στην πολυχρωμία τους κρύβεται η ίδια αντιλαϊκή στρατηγική, ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, αυτή που φροντίζει για τα καπιταλιστικά κέρδη και όχι για τις ζωές μας. (...)

Ξέρουμε ότι υπάρχουν οργισμένοι, προβληματισμένοι εργαζόμενοι που ακόμα δεν έχουν κάνει το βήμα με ψήφο στο ΚΚΕ, που ανεξάρτητα από το τι πιστέψανε στο άμεσο ή πιο μακρινό παρελθόν, αν οικογενειακά - παραδοσιακά ή από συνήθεια ή γιατί πιστέψανε σε υποσχέσεις, ψήφισαν με κρύα καρδιά τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να διαλέξουν την καλύτερη κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι έχουν προκαταλήψεις σε βάρος του ΚΚΕ, γιατί στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον στρατό, καθημερινά μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο, μαθαίνουν τις θέσεις μας και την Ιστορία του ΚΚΕ διαστρεβλωμένα, με συκοφαντίες. Ομως αυτός ο κόσμος σήμερα έχει τη δική του πείρα, που καταρρίπτει ψευτιές και προκαταλήψεις. (...) Υπάρχει σε πολύ περισσότερους απ' όσους ψήφισαν το ΚΚΕ η πείρα ότι όποια κατάκτηση, όποιο φρένο σε νέα αντιλαϊκά μέτρα ήρθε γιατί εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, μαθητές - φοιτητές βγήκαν στους δρόμους με μπροστάρη το ΚΚΕ».

Μιλώντας για τους αγρότες σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μήπως η ΝΔ αξίζει την ψήφο του αγρότη επειδή λέει πως θα τον στηρίξει με τη Νέα Αγροτική Πολιτική, με κίνητρα στους συνεταιρισμένους αγρότες; Ο αγρότης έχει πείρα ότι οι πολλές επιδοτήσεις πάνε στους λίγους, τα λίγα στους πολλούς αγρότες είναι τόσο όσο για να κερδίζουν βιομήχανοι αγροτικών εφοδίων με τις πανύψηλες τιμές τους, να αγοράζουν οι έμποροι συγκέντρωσης του αγροτικού προϊόντος και οι βιομήχανοι, με αποτέλεσμα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα για το λαϊκό βαλάντιο και συνεχώς να συμπιέζεται το αγροτικό εισόδημα, με την αγροτική παραγωγή εκτεθειμένη σε χίλιους κινδύνους, καιρικούς, άλλους φυσικούς, λόγω έλλειψης υποδομών, προστασίας, 100% έγκαιρης κάλυψης με αποζημίωση».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν να γίνουν το αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ, τη δεξιά όπως λένε, ούτε και θέλουν, γιατί δεν το έκαναν ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση, γιατί ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών μέτρων της ΝΔ, ταυτίστηκαν μαζί της και στο Ευρωκοινοβούλιο. (...) Ας γίνει η δική σας ψήφος στο ΚΚΕ ο φόβος και ο τρόμος των εκμεταλλευτών, των κυβερνήσεων και όλων των αστικών κομμάτων. Την Κυριακή, ψήφο στο ΚΚΕ, για να γίνει κόκκινη, φωτεινή η λαϊκή ελπίδα και ορμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ