Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ενισχυμένο ΚΚΕ για να «οργώνει» τις λαϊκές συνοικίες με δύο βουλευτές

Με ορμή και επιμονή που πηγάζουν ανάμεσα σε άλλα από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι με τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και από την ανταπόκριση του κόσμου στις μικρές και μεγάλες συσκέψεις και περιοδείες σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, δίνουν έως και την τελευταία στιγμή οι Τομεακές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών Συνοικιών - Περιστερίου και Δυτικών Συνοικιών τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚΕ, στις εκλογές της 21ης Μάη, είχε σημαντική άνοδο σε όλους τους δήμους των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, από την Αγία Βαρβάρα έως το Καματερό, εξασφαλίζοντας την εκλογή δύο βουλευτών, της Βιβής Δάγκα και του Γιώργου Πέρρου.

Η ενίσχυση αυτή του Κόμματος προήλθε από την αναγνώριση των θέσεων και των αγώνων του, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Αθήνας. Γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, μαζί με τους κομμουνιστές βουλευτές του Δυτικού Τομέα, τους υπόλοιπους αγωνιστές υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, καθώς και άλλους κομμουνιστές βουλευτές της προηγούμενης τετραετίας, πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες μπροστά σε κάθε μεγάλο ή μικρότερο πρόβλημα της περιοχής. Για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, των λαϊκών σπιτιών από τα «κοράκια» των funds, αποτρέποντας πλειστηριασμούς, ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, ενάντια στις διακοπές ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών. Πρωτοστάτησαν διεκδικώντας το δικαίωμα για Παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για ασφαλή και σύγχρονη σχολική στέγη. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην Υγεία με τη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις το έχουν σακατέψει. Οπως και για να μπει φρένο στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως στο ΧΥΤΑ Φυλής, που η δυσωδία φθάνει μέχρι και τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας σαν αυτές της Πετρούπολης.

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν τον λαό της περιοχής να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, έχοντας ως κριτήριο και τη συμβολή των κομμουνιστών βουλευτών σε όλους τους παραπάνω αγώνες, αλλά και την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κόμματος όπου κατέθεσε δεκάδες Ερωτήσεις, υπομνήματα και αναφορές για όλα αυτά τα προβλήματα την προηγούμενη τετραετία. Επιπλέον, το ΚΚΕ, μέσω διαφόρων θεματικών εκδηλώσεων, ανέδειξε τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τα λαϊκά προβλήματα, όπως τον προηγούμενο Απρίλη στο Χαϊδάρι, όπου σε εκδήλωση με ομιλητές υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος πρόβαλε την ουσία για τη σχεδιαζόμενη επικίνδυνη εγκατάσταση σταθμού παραγωγής Ενέργειας στον Σκαραμαγκά, με ενδεχόμενες εγκληματικές συνέπειες για τους κατοίκους της πόλης.

Παιδεία στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Οι κομμουνιστές βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ παρενέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα για το δικαίωμα των παιδιών του λαού να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, γεγονός που δείχνει την κατεύθυνση όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που πετσοκόβουν τα κονδύλια για την Παιδεία με αποτέλεσμα ακατάλληλα σχολεία, με σοβάδες και παράθυρα να πέφτουν και τα σεισμόπληκτα σχολεία 4 χρόνια μετά να παραμένουν πλήρως εγκαταλειμμένα.

Οι κομμουνιστές βουλευτές βρέθηκαν συμπαραστάτες στους γονείς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, που πάνω από έναν χρόνο βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις για να μην πραγματοποιηθεί η έξωση, καταθέτοντας στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αποτροπή εξώσεων σχολείων το 2022 και τροπολογία για την επίταξη του συγκεκριμένου σχολείου. Επίσης, για το πρόβλημα συστέγασης - συγχώνευσης του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 11ου Λυκείου Περιστερίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ) που οδηγούσε σε διάλυση και τα τρία σχολεία, κατέθεσε μεταξύ άλλων Επίκαιρη Ερώτηση για να «βρεθεί άμεσα χώρος για να ανεγερθεί νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου».

Ιδιαίτερη μέριμνα, επίσης, δόθηκε για την κατάσταση των Ειδικών Σχολείων των δήμων, για τα οποία μεταξύ άλλων κατατέθηκε το 2023 Ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα «Να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη για σύγχρονη και ασφαλή στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και του ΕΕΕΕΚ Τυφλών και Πολυαναπήρων Αιγάλεω», όπως και Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάσταση των Ειδικών Σχολείων του Αιγάλεω, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας, και ως βουλευτής Δυτικού Τομέα, συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων Ειδικών Σχολείων Δήμου Αιγάλεω για να συζητήσουν για τα προβλήματα των σχολείων και να δηλώσει τη στήριξη του Κόμματος ώστε αυτά να λυθούν με κάθε τρόπο.

Λαϊκή ανάγκη το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας

Η κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας είναι τραγική στη Δυτική Αθήνα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, με μόνο ένα δημόσιο νοσοκομείο, σε μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές της Αττικής. Αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι κομμουνιστές βουλευτές βρέθηκαν σε όλες τις κινητοποιήσεις φορέων της περιοχής για την ενίσχυση του Νοσοκομείου «Αττικόν», για να ξαναγίνει το Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας νοσοκομείο, το οποίο είχε κλείσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και διατήρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία αυτή της ΝΔ. Επίσης, ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης των δομών ΠΦΥ της περιοχής καταθέτοντας μεταξύ άλλων Ερώτηση για την ενίσχυση της ΠΦΥ στους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Πετρούπολης.

Προστασία του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης. Ετσι, εκτός των προτάσεων νόμου για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατέθεσε Ερώτηση για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στις φτωχογειτονιές, ενώ στρέφοντας το βλέμμα και σε πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το 2023 κατέθεσε Ερώτηση αναφορικά με την ένταση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε Ρομά της Αγίας Βαρβάρας.

Χώροι άθλησης και αναψυχής ανοιχτοί για όλους

Σημαντικό μέτωπο για το ΚΚΕ είναι η πρόσβαση σε ελεύθερες και ποιοτικές υποδομές για την ψυχαγωγία, την άθληση και την ξεκούραση κάθε εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Οι κομμουνιστές βουλευτές βρέθηκαν στο πλάι του λαού της περιοχής για την υπεράσπιση αυτών των χώρων, όπως του Πάρκου Τρίτση, στο οποίο η ΚΝΕ εδώ και 13 χρόνια διοργανώνει το Φεστιβάλ της, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ η ΚΟ του ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή για την προστασία του έναντι της εκμετάλλευσης από επιχειρηματικά συμφέροντα. Στήριξαν, επίσης, τις κινητοποιήσεις γονιών, κατοίκων και αθλητών για να είναι το στάδιο της Χωράφας στο Περιστέρι ανοιχτό για όλους. Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε επίσης Ερώτηση για την προστασία έκτασης 60 στρεμμάτων στη γειτονιά του Γεροβουνού στον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αναδεικνύοντας τη λαϊκή απαίτηση ο κάθε ελεύθερος χώρος να παραδίνεται στον λαό ώστε αυτός να τον απολαμβάνει.

Πιο ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στον λαό της Δυτικής Αθήνας

Οπως δείχνει και η πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, αυτό που θα μετρήσει για τον λαό της Δυτικής Αθήνας είναι πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ, με περισσότερους βουλευτές, στήριγμα στα λαϊκά προβλήματα.

Τη σημασία του βήματος ενίσχυσης του Κόμματος και της επανεκλογής δύο βουλευτών δίνουν τα λόγια μιας εργαζόμενης στον Επισιτισμό σε μια περιοδεία των ΚΟ στο Περιστέρι: «Είναι δύναμη για εμάς εδώ, κάτι σημαίνει να έχουμε βουλευτή τον Πέρρο που είναι του ΠΑΜΕ». Γιατί ο λαός των δυτικών συνοικιών ξέρει τι σημαίνει το ΚΚΕ να «οργώνει» με δύο αγωνιστές βουλευτές αυτές τις γειτονιές, να μεταφέρει τα προβλήματά τους, να διεκδικεί λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ