Δευτέρα 26 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ομαλά η εκλογική διαδικασία

Προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν εμπόδια στην παρουσία του ΚΚΕ

Ομαλά σε γενικές γραμμές εκτυλίχθηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία, με μικρά προβλήματα να παρατηρούνται μεμονωμένα, όπως καθυστερημένη άφιξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάποια εκλογικά τμήματα ή μη προσέλευση της εφορευτικής σε άλλα, τα όποια επιλύθηκαν.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ κατήγγειλαν ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 8 εκλογικά τμήματα, συγκεκριμένα στα 223, 236, 259, 276, 303, 355, 357 και 359, έδωσαν σε ψηφοφόρους το πακέτο με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί και η προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν εμπόδια στην παρουσία του ΚΚΕ σε διάφορα εκλογικά τμήματα, προχωρώντας σε καταγγελίες στην αστυνομία σε μια σειρά περιοχές, π.χ. στην Πάτρα, στη Χαλκίδα και στη Λέσβο, ενώ επιστράτευσαν ακόμα και απειλές.

Αλλα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία σημειώθηκαν όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου ήταν η έδρα του 82ου εκλογικού τμήματος. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε μετά την αποκατάσταση των ζημιών από συνεργείο του δήμου.

Παράταση στην ψηφοφορία μέχρι τις 7.30 μ.μ. δόθηκε σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της πόλης των Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που αυτή προκάλεσε στον δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ