Δευτέρα 26 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Η αγωνιστική συμπόρευση με τους κομμουνιστές έδωσε ώθηση στα εκλογικά ποσοστά

Με πλατιά χαμόγελα για το θετικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ και την άνοδο των εκλογικών ποσοστών του Κόμματος, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κοζάνη και τις γύρω περιοχές, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Με ελπιδοφόρα αποτελέσματα να αρχίζουν να συγκεντρώνονται από διάφορα εκλογικά κέντρα, όπως η αύξηση των ψήφων κατά 25% στο Μεσόβουνο Εορδαίας, οι σημαντικές αυξήσεις στον δήμο Σερβίων, το 16% στο Βαρικό του δήμου Αμυνταίου, η ανάδειξη του ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα στην Πεντάβρυσο Εορδαίας και σε δεύτερο κόμμα στο Τρανόβαλτο, όπως και οι εκλογικές πρωτιές στα χωριά Ανοιξη και Τριφύλλι του δήμου Δεσκάτης και η μεγάλη συνολική αύξηση στα Γρεβενά, ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει στα γραφεία του ΚΚΕ στην Κοζάνη, με συνθήματα και τραγούδια του αγώνα.

Σε πολλές εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ήταν ελπιδοφόρα τα μηνύματα για τους αγώνες της επόμενης μέρας, τα οποία έστειλε η άνοδος των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ. Η άνοδος των ποσοστών σε εκλογικές περιφέρειες όπως τα Γρεβενά, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Φλώρινα και η Καστοριά έγινε πράξη χάρη σε χιλιάδες λαού και νεολαίας, που έδωσαν μια σειρά από μάχες δίπλα στους κομμουνιστές σε μια μεγάλη διαδρομή τα τελευταία χρόνια.

Στο θετικό αποτέλεσμα αποτυπώνονται οι σημαντικοί αγώνες που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, όπως αυτοί ενάντια στην επέλαση των «πράσινων αρπακτικών», όπως αυτή στην Καλαμιά Κοζάνης, οι μάχες για να μην περάσει το ευρωατλαντικό «σιωπητήριο» που ήθελαν να επιβάλουν στην Αλεξανδρούπολη, συνολικά στη Θράκη, για τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στις πύλες των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων της Καβάλας, όπου οι κομμουνιστές στάθηκαν ώμο με ώμο στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, χωρίς καμία απολύτως οικονομία δυνάμεων. Στις μάχες για να μπει φρένο στον οδοστρωτήρα των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων στην Ξάνθη και σε μια σειρά περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Στα ορυχεία και τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ, στους δρόμους των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση. Στις διαρκείς μάχες για τη δημόσια Υγεία, στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, όπως της Δράμας, των Γρεβενών, της Καστοριάς. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών, στις διαδηλώσεις των φοιτητών, σε μια σειρά άλλους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ