Δευτέρα 26 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Μέχρι τελευταία στιγμή στη μάχη οι Οργανώσεις του εξωτερικού

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Το Σάββατο 24 Ιούνη στήθηκαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών στο εξωτερικό, όπου λειτούργησαν 102 εκλογικά τμήματα σε 35 κράτη και 82 πόλεις για 25.610 Ελληνες εκλογείς.

Μέχρι την τελευταία στιγμή της μάχης που έδωσαν με αισιοδοξία και επιμονή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πόλεις του εξωτερικού με έντονο μεταναστευτικό στοιχείο, τα μηνύματα ενίσχυσης του ΚΚΕ από Ελληνες μετανάστες ήταν ελπιδοφόρα. Σε αυτό το κλίμα συνέβαλε το μήνυμα που έστειλαν στις εκλογές του Μάη, δίνοντας ποσοστό 10,73% στο ΚΚΕ, οι μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις τις προηγούμενες βδομάδες σε πόλεις του εξωτερικού και η παρουσία στα ειδικά εκλογικά κέντρα.

Από το Λονδίνο ως το Βερολίνο και από το Παρίσι ως τη Στοκχόλμη, μέλη και φίλοι του Κόμματος βρέθηκαν στις «επάλξεις», για να δοθεί το μήνυμα της παραπέρα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Ανάμεσα στα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν είναι εκείνο με μέλη και φίλους του ΚΚΕ στη Δρέσδη, με τα προεκλογικά υλικά στο χέρι, που βρέθηκαν μπροστά από το άγαλμα της «Γυναίκας των Ερειπίων», το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1952 για να τιμηθούν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην ανοικοδόμηση της - κατεστραμμένης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Δρέσδης, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Με φόντο το δημαρχείο της πόλης, όπου ψηφίζουν οι Ελληνες μετανάστες, έθεσαν ως στόχο να διατηρηθεί η πρωτιά του Κόμματος στο εκλογικό τμήμα της πόλης και να αυξηθούν οι ψήφοι και το ποσοστό.


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ
ΛΟΝΔΙΝΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ