Δευτέρα 26 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΤΤΙΚΗ
Ξανά τρίτη δύναμη το ΚΚΕ, με νέα αύξηση στα ποσοστά του

Χιλιάδες ψήφοι στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, δίνοντας διψήφια και ανεβασμένα νούμερα

Μενίδι
Μενίδι
Το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε το ΚΚΕ ξανά στην 3η θέση στην Αττική, στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, ανεβάζοντας εκ νέου τα ποσοστά του, στο 9,6%. Είναι ένα βαθύ αποτύπωμα των ισχυρών δεσμών που έχει το Κόμμα με τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου, νέους και νέες ειδικά από τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, όπου, όχι τυχαία, πήρε διψήφια ποσοστά, έκφραση της αναγνώρισης των θέσεων και της δράσης του.

Εξάλλου το ΚΚΕ ήταν πανταχού παρόν στους μικρούς και μεγαλύτερους αγώνες των εργαζομένων του νομού και της πρωτεύουσας, σε εμβληματικές μάχες που ξεδιπλώθηκαν σε μαζικούς χώρους δουλειάς, στέλνοντας ευρύτερο μήνυμα ανάτασης, όπως στην COSCO, στην «e-food», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, συνολικά στους νικηφόρους αγώνες για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε μια σειρά κλάδους, για να μη σακατεύονται οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των αφεντικών, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.

Με όλες του τις δυνάμεις βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για κάθε πρόβλημα στις πολυπληθείς γειτονιές, αποτρέποντας πλειστηριασμούς και εξώσεις, ώστε να μην πέσουν οι κατοικίες των λαϊκών οικογενειών στα «κοράκια» των τραπεζών και των funds, να μπει φρένο στα περιβαλλοντικά εγκλήματα για τις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, στην υπεράσπιση και επέκταση των ελεύθερων χώρων κ.λπ. Επαιξε καθοριστικό ρόλο στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και στις επιτυχημένες απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Περιστέρι
Περιστέρι
Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις 7 από τις 8 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες κατανέμεται ο νομός, στις μισές έχει διψήφια ποσοστά, ενώ σημειώνει αύξηση σε όλες.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, με ενσωμάτωση 100%, το ΚΚΕ καταγράφει τα εξής:

Α' Αθηνών 8,89% (από 8,60% στις εκλογές του Μαΐου 2023 και 6,37% τον Ιούνη του 2019).

Β1 Βόρειου Τομέα 8,89% (από 8,63% και 6,19%).

Β2 Δυτικού Τομέα 12,15% (από 11,42% και 8,65%).

Β3 Νότιου Τομέα 10,15% (από 9,68% και 7,14%).

Α' Πειραιά 8% (από 7,44% και 5,51%).

Β' Πειραιά 11,49% (από 10,83% και 8,02%).

Β' Δυτικής Αττικής 10,11% (από 9,13% και 5,93%).

Στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής το ΚΚΕ αυξάνει επίσης το ποσοστό του στο 7,18% (από 6,86% και 4,97%) και κατατάσσεται στην 4η θέση.

Επίσης, το ΚΚΕ εκλέγει βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, ενώ στον Βόρειο και στον Νότιο Τομέα εκλέγει από 2 βουλευτές. Πλέον σε επίπεδο Αττικής αριθμεί 10 βουλευτές, 4 περισσότερους απ' όσους την προηγούμενη τετραετία.

Το αγωνιστικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ήταν ακόμα πιο ηχηρό στις εργατικές συνοικίες, όπως ομολογούν και τα αποτελέσματα στους δήμους της Αττικής. Το Κόμμα άγγιξε το 20% στον δήμο Ασπροπύργου, φτάνοντας στο 19,53%, σε μια πόλη με πολλούς εργαζόμενους στις βιομηχανικές ζώνες, με τους κατοίκους να βρίσκουν τους κομμουνιστές συμπαραστάτες στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους. Στην Καισαριανή των αγωνιστικών παραδόσεων το ΚΚΕ πήρε 15,26%, ενώ στην επίσης προσφυγική Νέα Ιωνία 14,16%. Στην Πετρούπολη έπιασε το 13,87%, ενώ ο δήμος Νίκαιας - Ρέντη με 13,13% κλείνει την πεντάδα με τα υψηλότερα ποσοστά.

Ενθουσιασμός για την πολύ μεγάλη άνοδο στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο

Πέραμα
Πέραμα
Το θετικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ πανελλαδικά αλλά και η σημαντική κατάληψη της 3ης θέσης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας επισφραγίστηκαν αργά χθες το βράδυ με μικρές γιορτές που στήθηκαν στα εκλογικά περίπτερα, ενώ συνεχώς κατέφταναν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και αποφασιστικότητας ότι θα δοθεί μαχητική συνέχεια από αύριο κιόλας, δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα συνθήματα, οι μουσικές και οι χοροί, με τις σημαίες και τους πυρσούς να «ρίχνουν» κι άλλο «κόκκινο στη νύχτα». Δεν έλειψαν και τα καθιερωμένα πειράγματα για το σε ποια περιοχή το Κόμμα πήγε ακόμα καλύτερα, ενώ από κοντά υπήρχαν και οι απαραίτητοι μεζέδες.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ