Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απαράδεκτη η στάση του Ελληνα πρέσβη στην Αυστραλία

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Αντώνης Σκυλλάκος

Στο πρόβλημα που προκάλεσε στην ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας ο Ελληνας πρέσβης, αρνούμενος να συμμετάσχει στην εκδήλωσή της για την 25η Μάρτη, αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Σοβαρότατο πολιτικο-κοινωνικό πρόβλημα δημιούργησε ο Ελληνας πρέσβης στην Αυστραλία, κ. Ξυδάς, όταν, παρευρισκόμενος στο χωριστό γιορτασμό της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή σε αντιπαράθεση με αυτόν που διοργάνωσε η ελληνική κοινότητα, δήλωσε "...η πολιτεία είναι εδώ, σεβασμιότατε. Είναι στο πλευρό σας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να είναι πουθενά αλλού. Εδώ είναι η γιορτή της Ελλάδας".

Είναι γνωστές οι επιδιώξεις του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, να μετατρέψει όλες τις ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας σε ενορίες, σε μια προσπάθεια να ελέγξει και να εξουσιάσει όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες των Ελλήνων στην Αυστραλία, αντί να περιοριστεί αποκλειστικά στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Είναι γνωστό επίσης ότι αυτές του οι προσπάθειες τον έχουν φέρει σε ευθεία αντίθεση με τις κοινότητες και τον εκεί ελληνισμό. Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση κρατούσε μέχρι σήμερα τα προσχήματα και εμφανιζόταν να κρατάει - έστω φραστικά - ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών (στην πράξη, βέβαια, πάντα, εκινείτο υπέρ της Αρχιεπισκοπής), μπαίνουν σοβαρότατα ερωτήματα αν οι προκλητικές δηλώσεις του πρέσβη έχουν την κάλυψη του υπουργού Εξωτερικών.

Ερωτάται ο υπουργός ποια είναι η θέση του για το όλο ζήτημα, αν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του πρέσβη και τι άλλα μέτρα θα πάρει για την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ