Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών δε θα περάσει

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας

Με ανακοίνωσή της προς τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ και την Επιθεώρηση Εργασίας Αρτας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΣΕΓΟ) καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Αρτας να ανακαλέσει την πρωτοφανή απόφασή της να παραπέμψει το Ν. Γλυνάτση, συνδικαλιστικό στέλεχος μέλος του ΔΣ της ΟΣΕΓΟ, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.1464, με το ερώτημα της απόλυσης και καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν τέτοιες ενέργειες «που προσομοιάζουν σε ανοσιουργήματα».

Οπως εκτιμά η ΟΣΕΓΟ, σε σχέση με τις αιτιάσεις του Συνεταιρισμού, πρόκειται αφ' ενός για αντιδικία με πιθανή αιτία και κίνητρο την εκδίκηση και αφ' ετέρου για προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής φωνής που θίγει τα κακώς κείμενα στο Συνεταιρισμό. Επίσης, μια τέτοια ενέργεια θεωρεί η ΟΣΕΓΟ πως εντάσσεται στην προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων και έτσι να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Συνεταιρισμό. Τέλος, απευθυνόμενη στο ΔΣ του Συνεταιρισμού υπενθυμίζει ότι το Συνεταιριστικό Κίνημα διακρινόταν ανέκαθεν για τη δημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά. Καταγγέλλει την ενέργεια αυτή το λιγότερο ως αντιδημοκρατική και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στο Ν. Γλυνάτση υπερασπίζοντας το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας στο συνεταιρισμό της Αρτας και στο συνεταιριστικό κίνημα γενικότερα.

Επίσης, εκφράζουν συμπαράσταση στο Ν. Γλυνάτση και ζητούν την άμεση απόσυρση της παραπομπής, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Νομού Σάμου, ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων του Νομού Πρέβεζας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ). Τόσο η ΟΑΣΝΑ όσο και ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων του νομού Πρέβεζας γνωρίζουν, όπως τονίζουν, τον εργαζόμενο και εκλεγμένο στο ΔΣ του ΕΚ Αρτας και στο ΔΣ της ΟΣΕΓΟ, Νικήτα Γλυνάτση από τους μακροχρόνιους αγώνες του σε όλη την Ελλάδα και το Νομό Αρτας για τα προβλήματα της αγροτιάς και του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος.

«Η ενέργεια αυτή» υπογραμμίζει η ΟΑΣΝΑ στην ανακοίνωσή της «προσβάλλει τους αγρότες και τους πτηνοτρόφους μας, το συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα και εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας κι αυτών που τον διοικούν σήμερα και απεργάζονται αυτές τις αντιδημοκρατικές και συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις».

  • Η πολιτική οργάνωση του ΔΗΚΚΙ στην Αρτα καταδικάζει την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας θεωρώντας την απαράδεκτη καθώς έχει ως σκοπό τον εκφοβισμό των εργαζομένων. Και, δηλώνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και ο λαός της Αρτας πρέπει να δείξουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο συνδικαλιστή και μέλος του Εργατικού Κέντρου Ν. Γλυνάτση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ