Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα απέναντι σε μια νέα καταστροφή

Την ανάγκη σήμερα να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, «ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Οι πιθανότητες για νέες καταιγίδες και νέες καταστροφικές πλημμύρες δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό. Οι καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας τις προηγούμενες βδομάδες έχουν πλήξει ακόμα και τις στοιχειώδεις τραγικά ελλιπείς υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας που υπήρχαν.

Τίθεται λοιπόν ανάγκη σήμερα και άμεσα να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής».

Τονίζει ότι «ως ΚΚΕ καθώς και εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην περιοχή έχουμε αποκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης, των τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη σημερινή κατάσταση, που υλοποιούν κατευθύνσεις της ΕΕ. Εχουμε ταυτόχρονα αναδείξει την ανάγκη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Ωστόσο υπάρχουν και σήμερα μέτρα που μπορούν να παρθούν και θα είναι τραγική ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών αν αυτά δεν υλοποιηθούν!».

«Καλούμε λοιπόν τώρα να παρθούν τα εξής μέτρα:

  • ΑΜΕΣΑ συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση.
  • ΑΜΕΣΗ κατασκευή νέων αντιδιαβρωτικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας σε μεγαλύτερα υψόμετρα για συγκράτηση φερτών υλικών και μείωση της ταχύτητας του νερού στα πεδινά (μικρά και μεσαία φράγματα αξιοποιώντας και φυσικά υλικά από την περιοχή, όπως κορμούς, πέτρες κ.λπ.).
  • Σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης και συντονισμού των κρατικών μηχανισμών - και όχι το μπάχαλο που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες - με σαφείς οδηγίες ποιος κάνει τι, πού βρίσκεται, ποια μέσα χρησιμοποιεί σε επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές.
  • ΑΜΕΣΑ μέτρα στοιχειώδους έστω και τώρα εκπαίδευσης του λαού.
  • Εξασφάλιση ΣΗΜΕΡΑ χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού που θα έχουν όλα τα αναγκαία (νερό, τρόφιμα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, θέρμανση).
  • Εναλλακτικό μέσο ειδοποίησης εκτός 112 σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με κινητό. Εξασφάλιση μεταφορικών μέσων εκκένωσης (νερό, στεριά, αέρας).
  • Εξασφάλιση με υδροφόρες της πρόσβασης του πληθυσμού σε πόσιμο νερό.
  • Να διασφαλιστεί η λειτουργία κρίσιμων δομών (π.χ. Κέντρα Υγείας) με γεννήτριες σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Τα ζητήματα αυτά πρέπει να μπουν άμεσα στο επίκεντρο της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης γιατί όπως έχει αποδειχθεί μόνο με την κινητοποίηση, την πίεση που ασκούν η συλλογική διεκδίκηση και οι αγώνες μπορούμε να προστατέψουμε τον λαό και τα δικαιώματά του.

Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην περιοχή θα μπουν μπροστά σε αυτήν τη διεκδίκηση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ