Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μαζί εργαζόμενοι, σκουπίδια και αρουραίοι σε ΦΟΔΣΑ και βιολογικό καθαρισμό!

Να μπουν οι ανάγκες του λαού σε προτεραιότητα, απαιτεί ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Κωνσταντίνου

Τα τραγικά προβλήματα που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και του βιολογικού καθαρισμού, που έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους, με τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους στον χώρο αλλά και συνολικά για τη δημόσια υγεία, καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Για μια ακόμα φορά ντράπηκε και η ντροπή!», σημειώνει σχετικά με τον ΦΟΔΣΑ, όπου βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο σκουπίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, κουφάρια οχημάτων και πολύτιμος εξοπλισμός που σαπίζει, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση «θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τραγικά τα περίφημα "πράσινα σημεία" που διαφημίζουν δήμος και Περιφέρεια».

Αναφερόμενος στις διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση, επισημαίνει ότι τα «ερείπια» ουσιαστικά αποτελούν «δώρο του ιδιώτη - προπομπού της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ προς τον ζακυνθινό λαό, με τις ευλογίες και την απόφαση της τότε δημοτικής αρχής του κ. Κολοκοτσά, με τη συναίνεση της παράταξης του κ. Αρμένη, της τότε περιφερειακής αρχής του κ. Γαλιατσάτου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ...».

Αναφέρεται και στη σημερινή δημοτική αρχή Αρετάκη, που «άφησε να καταστραφεί ο εξοπλισμός του δήμου, πολύτιμα μηχανήματα, είτε αχρηστεύοντάς τα είτε κάνοντάς τα δώρο στη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ, όπως το μηχάνημα σύνθλιψης ογκωδών αντικειμένων, με σκοπό την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην ΞΕΝΟΣ Ανώνυμο Εταιρεία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, του βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη και της περιφερειάρχη κας Κράτσα».

Την ίδια ώρα, παρέα με τα σκουπίδια και τους τεράστιους αρουραίους δουλεύουν εργάτες της καθαριότητας που μαζεύουν τα σκουπίδια χωρίς γάντια, μάσκες, ρούχα, εμβόλια, χωρίς αποδυτήρια και με προσωπικό όχι μόνιμο αλλά με 8μηνες συμβάσεις!

Οπως τονίζεται, ο βιολογικός καθαρισμός κρατιέται ζωντανός εδώ και 30 χρόνια από τους εργαζόμενους, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, με ελάχιστα μέσα και ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό, που ζει μέσα στη βρώμα. «Από τον Αύγουστο, η LEVANTE FERRIES, ναυτιλιακή εταιρεία, αρνείται να μεταφέρει τη λυματολάσπη με το δρομολόγιο καυσίμων και η δημοτική αρχή του κ. Αρετάκη, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, Στασινόπουλος, Τσουρουνάκης, τηρούν σιγή ασυρμάτου», σημειώνεται για τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να χύνεται μερικώς διυλισμένο υγρό και όχι καθαρό νερό στον χείμαρρο Αγίου Χαραλάμπους, με δυσώδεις οσμές που διαπιστώνουν όλοι οι κάτοικοι από την περιοχή του Ρόιδου μέχρι την πόλη, και επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.

«Τελικά, η περιοχή Ρόιδου - Αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα! Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με τη μετατροπή της σε μια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη χωματερή, συνδέονται με τα σχέδια των δημοτικών αρχών διαχρονικά για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και του βιολογικού. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" με τους εκλεγμένους συμβούλους της, τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια, έφερνε συνεχώς το θέμα προς συζήτηση, όμως συναντούσε την αδιαφορία των υπόλοιπων συνδυασμών», καταλήγει ο Γ. Κωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ