Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Για μέτρα στήριξης των οπλιτών δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μετά την Ερώτηση του ΚΚΕ

Μέτρα βοήθειας και ενίσχυσης των οπλιτών που επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές και πλημμύρες δεσμεύτηκε ότι θα πάρει η κυβέρνηση, ύστερα από την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός:

Πρώτον, χορηγείται άδεια σε αυτούς που έχουν οικογενειακή ατομική ή πατρική κατοικία ή περιουσία σε περιοχή που έχει πληγεί. Το ύψος της άδειας είναι 3 μέρες ανά δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Δεύτερον, χορηγείται προσωπική άδεια μέχρι 10 ημέρες σε αυτούς που έχουν σημαντικό πρόβλημα, για την επίλυση του οποίου είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Τρίτον, έχει χορηγηθεί σε όλο το προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, που η περιουσία του έχει πληγεί τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα του Εβρου όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλίας, άλλες πέντε ημέρες άδειας.

Τέταρτον, για τις μεταθέσεις σε περίπτωση ανωτέρας βίας, όπως οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, δίνεται η δυνατότητα στους οπλίτες υποβολής μιας ειδικής υπηρεσιακής αναφοράς, στην οποία θα τεκμηριώνονται τα στοιχεία και οι λόγοι για κατ' εξαίρεση μετάθεση.

Πέμπτον, όσον αφορά στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι οπλίτες οι οποίοι θα καταταχθούν στην επόμενη ΕΣΣΟ, στην Ε' ΕΣΣΟ του 2023, και διαμένουν μόνιμα σε δήμο ή κοινότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα τοποθετηθούν σε μονάδες πλησίον του τόπου κατοικίας τους.

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για όσους επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες και παρότι εμπίπτει βέβαια στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα, η «arogi.gov.gr», μέσα από την οποία εξειδικεύονται όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας.

Ο Ν. Παπαναστάσης ανέδειξε ότι για άλλη μια χρονιά ο λαός βρέθηκε στο ίδιο έργο θεατής, με την επιλεκτική ανικανότητα και αδυναμία του λεγόμενου επιτελικού κράτους να προστατεύσει τον λαό της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες αλλά και του Εβρου, της Ρόδου και άλλων περιοχών από τις πυρκαγιές. Απαντώντας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επανέλαβε την χιλιοπαιγμένη κασέτα περί «κακοκαιρίας άνευ προηγούμενου», για τις «7 Περιφερειακές Ενότητες σε κατάσταση ανάγκης», αλλά και την καραμέλα της «αναβαθμισμένης πολιτικής προστασίας».

Ο βουλευτής του Κόμματος ζήτησε επιπλέον από την κυβέρνηση να ελεγχθεί η ασφάλεια σε στρατώνες όπως στο Στεφανοβίκειο και τη Νέα Αγχίαλο, καθώς από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ