Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να στεγαστούν σε ενοικιαζόμενα από το κράτος σπίτια οι πλημμυροπαθείς

«Να στεγαστούν άμεσα σε ενοικιαζόμενα από το κράτος σπίτια όσοι έχασαν το σπίτι τους ή είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση από τη φονική πλημμύρα», ζητά ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναλυτικά:

«Κοντεύουν 20 μέρες από τη φονική πλημμύρα, από την οποία χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία έχασαν το σπίτι τους ή αυτό είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση.

Η προσωρινή φιλοξενία σε κάποια ξενοδοχεία ή σε συγγενικά και φιλικά σπίτια δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση από την πλευρά των δήμων, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θεσσαλίας αξιώνει από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους να δώσουν άμεσα λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα των πλημμυροπαθών που καταστράφηκε το σπίτι τους, με την ενοικίαση σπιτιού από το κράτος με πλήρη κάλυψη του ενοικίου και για όσους έχει καταστραφεί εντελώς, να υπάρξει πλήρης αποζημίωση και να φτιαχτούν νέες κατοικίες με ευθύνη του κράτους για τη στέγασή τους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αποζημίωσης σε όλους τους πληγέντες, να ολοκληρωθούν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις για όλες τις καταστροφές σε οικοσκευή, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όχι ένα ποσό οριζόντια σε όλους.

Τέλος, για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων να δοθεί από την κυβέρνηση σε όσους έχασαν τη δουλειά επίδομα ίσο με τον κατώτατο μισθό για όσο δεν θα μπορούν να δουλέψουν. Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με τον βασικό μισθό, για όσους μικροεπαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.

- Απαλλαγή από πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος, νερού, θέρμανσης, δημοτικών τελών για 2 χρόνια.

- Αναστολή οφειλών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες, χωρίς καμία επιβάρυνση.

- Σε ό,τι αφορά την εξόφληση των διαμερισμάτων των εργατικών κατοικιών προς τον ΟΑΕΔ, αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο.

- Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους μικροεπαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ